fredag 7 januari 2011

Dominokofta

Här är två bilder på min kofta i domino-rutor. Den väger 415 gram och är ett restgarnsprojekt - men - som med alla sådana så hade jag mer garn över när den var klar än vad jag hade från början. Konstigt fenomen det där.... ;)


Det blir en tröja i samma modell, om jag inte ändrar mig på vägen, i svart, vitt och grått med något inslag av rött. Garnet är kontrollvägt så jag ska inte behöva lägga till något.

Ha en bra dag! Kramar

torsdag 6 januari 2011

Dominostickning

Jag är så sugen på att sticka en tröja i dominorutor. Varenda gång jag har på mig min kofta blir jag på bra humör, kanske beror det på att jag får så många positiva kommentarer.... ;)

Problemet är att jag inte kan hitta några roliga mönster på tröjor så jag måste fixa ett själv. Sist använde jag det här: Drops 95-1 men jag är inte riktigt nöjd med halsen och har modifierat den lite. Men men... Får se var det slutar.

Kanske ska tänka om när det gäller ritplattan, betyg 1 av betyg möjliga låter inte så lovande... Får söka rätt på nåt bättre (o förmodligen mycket dyrare!)

Ha en bra kväll! Nu ska jag fixa lite kyckling med ris och curry och sen blir det Fight Club på dvd.

onsdag 5 januari 2011

Solros-ruta

Jag letade och letade efter ett mönster som skulle funka, men till slut gav jag upp och gjorde ett själv. Så här blev mina försök (givetvis virkade direkt efter att jag stängde ner datorn!).


Båda är virkade med virknål nr 3,0 och bomullsrestgarn i tjocklek 8/4. Rutan till vänster är gjord med dubbelstolpar och den till höger med vanliga stolpar. Den vänstra är tydligast men lite för stor. Jag har inte skrivit rent mönstret utan bara ritat det och jag kan inte överföra det till datorn, tyvärr, så ni får ge er till tåls om ni vill ha det så småningom....

Apropå att rita i datorn så undrar jag om det är någon som har erfarenhet av ritplattan, Aiptek SlimTablet 600U, från Teknikmagasinet? Om den funkar så skulle det revolutionera mitt "design"-jobb på virksidan. Dela med er av kritik innan jag rusar sta och köper en. (lär ta lite tid innan jag har sparat ihop till en förstås....)

Ha det gott och undvik fallande istappar!