torsdag 13 oktober 2011

Alla människor är musik

Har ni tänkt på det? Att de flesta, om inte alla, kan beskrivas med en låt eller en låttitel eller ett band? Att vi på nåt sätt har en musikalisk identitet?

Ta min gubbe t ex. När vi träffades för evigheter sedan var han The Boppers, (det låter jättelarvigt och jag skrattade en hel del när han berättade att han lyssnade på dem - för mig var det ett folkparksband från 80-talet...) men idag är han uppblandad med experimentell jazz och hysterisk King Crimson. Ingen attraktiv blandning i mina öron, jag föredrar The Boppers och rockabilly!!!! ;)

Många av mina vänner och kompisar är förknippade med någon speciell låt eller konsert vi varit på tillsammans och när jag lyssnar på olika sorters musik så tänker jag ofta på olika människor. Ganska spännande resor om hjärnan får som den vill! Undras om någon är Bright Eyes?

Jag fick en förfrågan häromdagen om jag kunde skriva sångtexter. Hur gör man då? Jag har ju massor av texter som ligger men kan jag verkligen ge bort dem? Är inte en sångtext något väldigt personligt som den som ska sjunga låten behöver kunna identifiera sig med på något sätt? Blir det inte fel när man tar någon annans ord i sin mun? Inte covers nu alltså, för de väljer man ju själv om man vill spela, utan nytt material som kommer från vem som helst? Eller ska jag i såna fall försöka skriva med denna människa som utgångspunkt och på nåt vis försöka tänka som hon eller han? Jättesvårt och än så länge har jag inte ens försökt. Det känns oäkta på nåt vis.

söndag 9 oktober 2011

I am the Tetris-Queen

I can play everything...

eller nästan hur långt som helst! 190 671 poäng och då kom jag inte längre än bana 152!

nu är det bara att försöka slå 200 000-strecket och sen tror jag att jag ska försöka få tag i ett Super Mario Bros. (eller skaffa mig ett liv.....)