fredag 7 mars 2008

Jag ska bara...

kolla mina majl och kika lite på andras bloggar så jag inte känner det som om jag missat nåt... Bara lite snabbt så där du vet...

1 TIMME och 20 MINUTER! Vadå bara lite grann??? Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: bloggning är beroendeframkallande!!! På gott och ont!! Tänk så mycket tid man "slösar" bort här när man kunde stickat några varv eller virkat en Barbalala-arm eller nåt.

Fast det är ju lite trevligt också... Å kolla vad ni har gjort sen sist, hitta lite nya sidor och få lite ny inspiration. För min del känns det lite som om man ringer och pratar "skit" med sina vänner när man har tid över. =)

Jag är glad för er!!!

Ha en trevlig helg och hoppas det blir lagom lite vårväder så man får stanna inne med gott samvete och handarbeta. Jag har jättehög på sybordet som skriker på mig.

torsdag 6 mars 2008

Stavfel....

Usch! Råkade läsa lite i gårdagens inlägg och man kunde ju nästan tro att jag inte kan varken stava eller bygga meningar.... Fy på dig Nina!

Knitting Daily

Jag gjorde misstaget att registrera mig på ännu en handarbetssajt... Knitting Daily... Mycket spännande och kul där men Gud! vad mycket majl de skickar ut!!! Jag lägger dem i en egen mapp och tänker att det ska jag läsa en dag... Undras när den dagen kommer...

Är det någon som har en aning om varför man alltid skriver vissa ord fel? I mitt fall är det "som" som blir "osm" och "inte" som blir "itne". ALLTID!!! Fast i Word märks det inte så mycket för där har jag ställt in så att den ska rätta det automatiskt men här!!! En del slipper igenom som ni säkert sett... =) Mycket magiskt!

Igår var det tvättstugekväll igen så vi passade på att kolla till källaren samtidigt. Utsuget hade de löst så att de satte det i den andra gången. Smart! Om det inte vore för att det redan sitter en där. Och följdaktligen ingen i vår gång... Morr! Bokhyllorna som ligger i press för att torka ihop i nederkanten har börjat ytmögla. Ganska snyggt faktiskt med små vita ulliga tussar mot vinröd plastfanér.

Mitt pussel fick ligga på köksbordet hela dagen igår så att det bara var att lägga dit en bit när man gick förbi. Sonen hjälpte till lite framåt kvällen och sammanlagt fick vi nog dit 25 bitar. Av ett par hundra!!!! Tror ni jag känner för att "råka" tappa det i papperskorgen...? =)

Nog om ditt och datt! Jag har blivit nykär i mina tyger som varit uppe på tork och vet inte i vilken ordning jag ska anfalla dem! Helst allihop på en gång!! Men sen blir det ett problem. Vad ska jag sy?? Ska passa på o lägga ut dem på golvet så jag kan gå och känna och klämma lite under dan. Mmmm!

Ha det!

onsdag 5 mars 2008

När var det nu Pippi städade....?

Var det på onsdagen? För på tisdagen målade hon ju köket gult. Äh, varför kommer man ihåg så mycket onödig fakta men inte den enklaste lilla barnvisa? Trots att man hört den miljoner gågner...

Iallafall så har jag ägnat mig åt storstädning idag! PUH! Tänkte torka golv också men någon måtta får det ju vara... =) Bara dammsugning och sammtorkning och uppröjningen tar ju några timmar när man måste vila var trettionde minut för att man inte orkar mer. Suck! Det är nog det värsta med att ha kronisk värk - att man aldrig bara kan tuta och köra från början till slut när vill utan att man alltid måste planera så noga för att det ska fungera hela vägen.

Försöker lägga pussel. Fick ett Lasse Åberg i julklapp med alldeles för stora pariter i nästan samma gråvita nyans. Skittråkigt!! Så därför köpte jag mig ett nytt med filmstjärnor häromdagen men jag får inte börja på det förrän Musse Pigg är klar. och det lär ju ta fram till sommaren...

Stickade några ränder på Pulsklubbens handlesvärmare igår. De blir jättehärliga! Upptäckte att jag stickat fel vid ett färgbyte men det syns inte om jag går snabbt =)

Snart är alla Barbaflickorna klara för presentation! De är lite blyga så jag har lovat dem att de ska få göra entré tillsammans. Sen är det bara mama och papa kvar. Börjar tröttna lite på gänget nu, de har ju hängt med ett tag och kan inte låta bli att pocka på uppmärksamhet när jag försöker gömma dem under något annat.

Bestämde mig idag för att skicka present till min 2000:e besökare! Om bara den besökaren ger mig sin majladress så kommer det nåt kul på posten så småningom. Men stressa inte hörni! Det är en liten bit kvar! ca 200 närmare bestämt.

Ha en bra onsdag! och njut av vårsolen som skiner lite grann!

måndag 3 mars 2008

TACK!

för alla uppmuntrande kommentarer! Det gör att det känns lite lättare nu efteråt! Visst - det återstår fortfarande mycket jobb men det känns som om det värsta äntligen är gjort. Den största nackdelen är bara att gubbarna som fixat fläktarna kopplade ur den på vår sida av källaren i fredags eftermiddag när jag klagade på att den stod och droppade vatten in det ena förrådet och jag inte ville riskera att det blev en ny översvämning under helgen. Så nu torkar det ännu långsammare där nere.

Jag och gubben la sammanlagt över 30 timmar bara på att torka upp och flytta om saker som blivit blöta och samtidigt försökte vi torka tyg och kläder i tvättstugan. Nu äntligen är det mesta torrt och kan packas ner igen. Lite grejor får jag kasta - sidentyger som blivit upplösta och kläder som luktar mögel och förmodligen inte håller att tvätta så varmt som jag skulle behöva, + gubbens årsböcker som vi skulle läsa när vi blir pensionärer... men annars så verkar det som att det mesta är okej efter torkning. Skönt!

Här är en bild på vattenpölarna och böckerna som låg i en låda på golvet. Inne i förråden var det ännu värre eftersom allt som stod på golvet har sett till att vattnet inte kunde rinna undan.


Syfestivalen var en dröm! Massor av fynd och precis vad jag behövde som belöning efter allt slit! Vännen jag skulle åka med blev sjuk och hennes vän som skulle hänga på oss och som jag inte kände sen innan visade sig vara en toppentjej så vi hade jättetrevligt och pratade oavbrutet i 11 timmar! Kanske tur att min vän blev sjuk...
Här är mina fynd.

Och här är laptop-väskan som jag sydde klart igår för transport till Skåne. Tror jag ska sy en till mig själv också för jag blir så himla nöjd när jag är klar!


Idag är sonen ledig från skolan så vi ska gå och reklamera hans halvårsgamla mobil som bara la av i fredags och köpa nya tröjor till honom. Sen väntar muddarna som blev skitfula och som jag repade upp igår. Strumpstickorna är blanka och garnet i ren akryl - något där gör att alla stickbyten blir håliga så nu blir det jumperstickor istället. Sen ska jag leka med mina festivalfynd och sy nya kuddfordral till soffan. Undras om jag får någon tid över idag.... =)
Ha en bra måndag allihop!