fredag 17 september 2010

Å igen å igen....

Någon som köpt Viagra? Jag upphör nog aldrig att bli förvånad över spam och märklig reklam!

Just nu försöker jag göra av med restgarner (förstår inte hur mycket det blir i affären), så jag tänkte dela med mig av ett tips!

Storpolo-krage

Virknål nummer 5
Garn i tjocklek DK, dvs ca 18-22m per 10cm, några restnystan

Virka 90m med elastisk uppläggning, bind ihop till en ring och virka halvstolpar i avslutade varv. Antingen till garnet tar slut eller till krage är ca 40-45cm bred.

Det går åt några nystan och resultatet blir färggrannt och fint. Jag ska virka färdigt min idag och lägger ut en bild senare.

Funderar allvarligt på att sätta ihop alla restgarnsprojekt i nån form av häfte, det kanske kan inspirera andra?! Fast den som är allra bäst på att göra fina saker av restgarner är ju Soili (adress till vänster i min blogglista), kolla in hennes blogg och inspireras!

Nu är det frukostdags här och sen ska jag vänta hela dagen på att dottern min ska hämta garn som jag har beställt från Sländan i Lund, underbart 2-trådigt yllegarn som är lätt melerat. Det jag inte får plats med i hyllorna får jag köpa från nån annan... ;)

2 kommentarer:

Isfrun sa...

Den här skulle jag gärna vilja göra....men jag är ganska ny med virkning och förstår inte riktigt din beskrivning. Elastiskuppläggning?Vad är det? Har du tid och lust att ge mig en liten mer utförlig beskrivning så vore jag tacksam :)

Mvh Heleena

Isfrun sa...

Hej igen, nu har jag förstått elastiskuppläggning....en liten fråga till, du skrivaer att man ska virka halvstolpar i avslutande varv, menar du att man vänder på arbetet eller kan man virka runt? sak man avsluta med elastiskuppläggnings varv också? Kanske konstiga frågor men jag är ju ny :)

Ps. tror att jag har använt mig utav två olika namn men mitt rätta namn är Sari hihihi

Tack på förhand Sari