lördag 14 juli 2012

Sylust!


Jag har sytt mig en ny väska! Fick sån inspiration efter att ha sett en på Indiskan som jag inte hade råd att köpa men som var perfekt i storlek. Sagt och gjort - jag sydde en egen i går kväll! Tre timmar gick åt att leta tyg, symaskin och allt som behövdes till och 1,5 timmar till själva sömnaden.... Fast nu är det nästan ordning i syskåpet och jag har lite bättre koll på min tygsamling.

Väskan är sydd i en tunn variant på smärtingtyg (kommer ju aldrig ihåg vad det heter men det är i tjocklek med jeanstyg) och fodrad med lakansväv, givetvis med en ficka för mobilen. Locket sydde jag för några år sedan i nån hemgjord patchwork-teknik och hade till en annan väska som jag inte var nöjd med. Nu klippte jag ut en bit som passar perfekt och gör att den inte är "bara" svart.

Nu fick jag blodad tand! I min projektlåda ligger en hel del som jag bara måste ta tag i, bl a 3 datorfodral och 2 blusar. Risken är att köket förvandlas till syhörna och vi får äta i v-rummet. Värdsliga problem!

Kram på er!

torsdag 12 juli 2012

Hobbyböcker....

Nu har jag äntligen fixat hem alla mina stick- och virk- och  hobbyböcker! Tog en tur till vävstugan innan och  hämtade saker jag inte kan leva utan, dvs mina böcker. 2 hyllplan blev det sammanlagt och ändå är det bara 2 böcker som jag har dublett av... Ganska sjysst med tanke på att en del har legat nerpackade sen 2006.Givetvis har jag sorterat dem! Varje typ av handarbete för sig och blandade  böcker på slutet. Dock stör det mig lite att det är så olika format på dem.... Jag gillar när det går att ha symmetri på hyllorna, typ börja på största och sluta på minsta, men om jag ska ha det så blir det blandad kompott... Ibland har jag väldigt stor förståelse för snubben i High Fidelity när han sorterar sina skivor i anskaffningsordning.

På stereon snurrar det just nu en cd med Bright Eyes, I'm so awake, it's morning, och med risk för att vara tjatig så måste jag tipsa om dem! Sångaren, Conor Oberst, har en helt underbar röst och emellanåt är hans texter så djupa att jag ryser. Helt underbar grupp som jag definitivt ska se om jag någon gång får chansen!

Jag hämtade garn till Barbafamiljen när jag var i vävstugan. Har fått beställning på en familj och tyvärr har jag inte garn så det räcker till alla men någon nytta ska jag ju ha av mitt lager så det är bara att börja virka igen. Först och främst ska Barbamamma och Barbaskön resa iväg till Madrid till den jättesöta dockan Sofie som har fått familjen i omgångar sen hon döptes. Barbaskön hade fått följa med på promenad en dag och försvann i Madrid, stackarn. Man hoppas ju att han hamnade hos någon som tycker om honom... ;)

När jag vaknade i morse så hade jag historien färdig. Hemmets Journal har utlyst en novelltävling som jag gärna vill delta i och nu tror jag att jag har själva story-underlaget klart. Jag ska bara ta mig tid och skriva ner det... Det brukar vara det svåraste.

Tydligen så finns det väldigt få författare i Sverige idag som skriver kärleksromaner typ Harlekin så där finns ju en framtid om jag lyckas med det här! Man måste alltid vara optimist!

Kram på er!

tisdag 10 juli 2012

Foto-tajm!

Dags för lite bilder kanske?

Först tehuvan som är nyvirkad och ivägskickad. Kannan som den ska sitta på är mycket större än min fjuttiga så förhoppningsvis ser den bättre ut där... )


Jag fick en bokhylla över när jag var färdig i vardagsrummet. Skor är ju en av mina stora passioner och därför har jag samlat på mig över 70 par som behöver nånstans att bo. De bor i en bokhylla. Nästan alla...

Tanken är att jag ska kassera efterhand som jag upptäcker att de inte är sköna, får väl se hur många som får stanna av skönhetsskäl!?


Så här såg mitt kök ut efter inflyttningen. LÅDOR! Fattar inte hur många jag hade....


Så här ser det ut idag. Viss skillnad.


Vardagsrummet och bokhyllehörnet.


Uppackad!

Soffhörnan...


Lite mer användbar nu. Frågan är vad jag ska hänga på väggarna? Jag är inte så förtjust i tavlor och mina väggprydnader som legat nerpackade i 6 år känns inte riktigt aktuella. Samma sak med gardiner, dels har jag inte haft pengar och dels har jag inte en aning om vad jag ska hitta på... Så, en liten inblick i min vardag. Plastpåsen på golvet innehåller mitt filtprojekt. Jag är nästan klar så förhoppningsvis värmer den benen till vintern.

Ha en bra dag! =o>