lördag 15 mars 2008

VEM VEM VEM?????

Nu har 2000 besökare passerats och jag vet inte vem den 2000:e är!!!! Skandal!! Skicka mig ett majl så du kan få utlovad present!!!!

fredag 14 mars 2008

Nytt mönster - stickning denna gången

Jag blev ju så inspirerad av marsmuddarna att jag var tvungen att göra ett nytt mönster! Ganska enkelt med en infälld Aran-ruta. Givetvis är det samma grejor som gäller för mina stickmönster, men håll till godo!

Handledsvärmare med Aran-mönster


Garn: FaB DK från Patons
Storlek: omkrets: ca 16 cm, längd ca 11 cm
Stickor: nr 4
Stickfasthet: 22m = 10 cm

Mönstret sträcker sig över 19m och 16 varv.
Varv 1: 1am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 4 am, sätt följande 3m på en flätsticka bakom arbetet, sticka 2rm, sticka flätstickans m räta, 4 am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 1 am.
Varv 2: 1rm, 2am, 4rm, 5am, 4rm, 2am, 1rm.
Varv 3: 1am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 3am, sätt följande 1m på en flätsticka bakom arbetet, sticka 2rm, sticka flätstickans m avig, 1rm, sätt följande 2m på en flätsticka framför arbetet, sticka 1am, sticka flätstickans m räta, 3am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 1am.
Varv 4: 1rm, 2am, 3rm, 3am, 1rm, 3am, 3rm, 2am, 1rm.
Varv 5: 1am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 2am, sätt följande 1m på en flätsticka bakom arbetet, sticka 2rm, sticka flätstickans m avig, 1am, 1rm, 1am, sätt följande 2m på en flätsticka framför arbetet, sticka 1am, sticka flätstickans m räta, 2am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 1am.
Varv 6: 1rm, 2am, 2rm, 2am, 1rm, 1am, 1rm, 1am, 1rm, 2am, 2rm, 2am, 1rm.
Varv 7: 1am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 1am, sätt följande 1m på en flätsticka bakom arbetet, sticka 2rm, sticka flätstickans m avig, 1rm, 1am, 1rm, 1am, 1rm, sätt följande 2m på en flätsticka framför arbetet, sticka 1am, sticka flätstickans m räta, 1am, 1 omsl, 2rm, drag omsl över de rm, 1am.
Varv 8: 1rm, 2am, 1rm, 3am, 1rm, 1am, 1rm, 1am, 1rm, 3am, 1rm, 2am, 1rm.
Varv 9: sticka lika som Varv 7.
Varv 10: sticka lika som Varv 8.
Varv 11: 1am, 1omsl, 2rm, dra omsl över 2rm, 2am, 2m på flätsticka framför arbetet, 1am, 2rm, 1am, 1rm, 1am, 1m på flätsticka bakom arbetet, 2rm, 1am, 2am, 1omsl, 2rm, dra omsl över 2rm, 1am.
Varv 12:1rm, 2am, 3rm, 3am, 1rm, 3am, 3rm, 2am, 1rm.
Varv 13: am, 1omsl, 2rm, dra omsl över 2rm, 3am, 1m på flätsticka bakom arbetet, 2rm, 1am, 1rm, 2m på flätsticka framför arbetet, 1am, 2rm, 1am, 3am, 1omsl, 2rm, dra omsl över 2rm, 1am.
Varv 14: sticka lika som Varv 2.
Varv 15: sticka lika som Varv 1.
Varv 16: 1rm, 2am, 13rm, 2am, 1rm.


Handledsvärmare, båda stickas lika

Lägg upp 35m och sticka resårstickning, 1rm, 1am i 8 varv.
Nästa varv: sticka 8m resårstickning, sticka Varv 1 på mönstret, sticka 8m resårstickning.
Upprepa föregående varv till hela mönsterrapporten är stickad. Sticka ytterligare 8 varv resårstickning. Maska av.

Sy ihop handledsvärmarna, fäst trådarna och prova.

Lycka till!

© Nina BF

Pulsklubbens Mars-muddar

Nu är de klara! Riktigt nöjd blev jag. Jag har stickat dem i Krabat från Falkgarn och Three Ply från Wendy's - en riktig djupdykning i restgarnskorgen!


Men fina blev de!

onsdag 12 mars 2008

Böcker!

Var en runda till biblioteket igår och fick låna Alexander McCall Smith's senaste bok om Damernas Detektivbyrå! Kortlån, dvs två veckor så det var bäst att skynda sig. Det gjorde jag och nu är den slut... suck! Bara att fortsätta med trilogin om Ulf Lundell. Inte för att den är dålig eller så men det är inte riktigt samma sak...

Sen tillbringade jag några timmar vid symaskinen också. Jättekul! Det känns som om det är en ny värld som öppnat sig! Jag har knappt sytt det senaste året och nu när jag kommit igång igen så är det till och med kul att laga jeans! =) Är jättesugen på att sy handarbetsväskor med en massa fiffiga fack i. Har sett såna på någons blogg men kommer givetvis inte ihåg var så det blir till att improvisera. Har ett jättegulligt orange tyg med naivistiska kossor på som kommer att bli perfekt! =)

Och! Jag har kommit på lösningen på gåtan att Barbafamiljen aldrig blir klar! För tillfället tycker jag det är slöseri me dtid att bara göra en sak åt gången och jag är en sån hopplös virkare att jag inte kan läsa eller titta på tv när jag virkar. Men - jag kan lyssna på radio! Så nu ska jag lyssna igenom de P3-dokumentär som jag har missat och virka samtidigt! Fiffigt va?!

Pulsklubbens handledsvärmare är nästan klara, bara två ränder kvar och sen montering. När jag började på dem stickade jag på strumpstickor men storlek 2,5 och glansiga stickor med akrylgarn var ingen bra kombination så jag repade upp och började om. Vanliga jumperstickor ger lite bättre resultat men himmelen vad svårt det är att sticka på så tunna stickor! Efter ett tag tappar jag den som har minst maskor på sig, precis som om jag inte känner den i handen.

Mot kreativiteten!

tisdag 11 mars 2008

Det bidde en batteriladdare...

av min lilla utflykt till Biltema igår. Samtidigt köpte jag startkablar! Ett mycket smart drag tycker jag! =)

Sen bidde det Tryptizol oxå, i alla fall i 8 veckor till att börja med. Får väl hoppas på att det går bra...

Jag smittades av Lena L:s teststickning och anmälde mig igår till samma som henne (liten härmapa är jag allihopa...). Att jag aldrig har tänkt på att man kan få andra att sticka ens alster på det viset. Jag har gjort en del tröjdesign genom åren men aldrig riktigt orkat sticka igenom och kolla att det verkligen stämmer så det har bara hamnat bland ufona, men om man kan få hjälp av andra så är halva jobbet gjort. Kanske något att tänka på framöver?

Idag ska jag ringa och klaga hos hyresvärden igen! Förmodligen börjar den röda varningslampan i växeln att lysa och ingen vill ta mitt samtal men det får jag ta! =) Vi måste få nya förråd som inte ligger i den översvämmade källaren, risken är ju annars att allt som finns där nu får mögeldoft så småningom och sedan får jag kasta det för jag är allergisk mot mögel. Håll en tumme för att jag lyckas! Inte för att jag tror det men...

Här har vi lite dimma idag men hyfsat varmt - 8 grader - så det ska bli en liten promenad nu. Ha en bra dag!!

måndag 10 mars 2008

Tryptizol och denna eviga värk....

Vad gör man? Tar man en tablett bara för att läkaren får en att känna det som om man inte vill lösa sina värkproblem om man inte äter medicin med läskiga biverkningar bara för att testa?? Svårt!! Jag ska ha bestämt mig till imorgon och det är inte så lätt! Har hittat ett forum som vissa av er kanske också kan tycka är intressant: Smärtguiden.

Ännu en gång har vår bedrövelse till bil bestämt sig för att ta semester utan att rådgöra med oss först! Usch så trött man kan bli!!! Denna gång är det batteriet som av någon oförklarlig anledning bestämt sig för att ladda ur bara så där. Och jag som verkligen gödslar med startkablar! Eller batteriladdare... Så mina roliga planer för idag är att promenerandes ta mig till Biltema, inhandla en styck batteriladdare, slita ur batteriet ur bilen - som jag förhoppningsvis kommer in i då låset styrs via elektricitet.... - släpa upp det tre våningar och sätta det på laddning. KUL!!! nej =(

Igår var vi i källaren igen och tittade till det. Det har börjat växa femtioöres stora gröna blommor på betonggolvet. Visst, jag gillar när betongen blommar men kanske inte i källaren.

Det här är en sån dag när det hade passat mycket bättre någon annanstans, Paris under en stjärnklar himmel, sippandes champagne... Eller, Grand Canyon i skugga med en kall öl i glaset och trevligt sällskap. Eller varför inte en swimmingpool någonstans i varmare trakter, gärna i Italien (fast det är väl inte så mycket bättre väder där än här nu) med en bra bok och uppassning.

Dream on, babes!