torsdag 7 juli 2011

Till minne av min älskade mamma

Igår var det 5 år sedan min mamma gick bort. Hon dog av ett brustet blodkärl i lungan och hostade sig bokstavligen till döds. Mycket hemskt men tydligen ett förlopp som går väldigt fort.

Jag saknar henne fortfarande så det gör ont och vissa dagar känns precis som det gjorde igår. Tröstlöst.

Idag är det en ny dag. Overklighetskänslan släpper nog aldrig helt men jag blir helare hela tiden. En inre tomhet kommer alltid att finnas i mig men efter hand som tiden går så blir det lättare att bära sorgen. Att minnas henne med glädje men också med sorg. Att minnas både de bra och de dåliga stunderna.

Jag älskade min mamma och jag gör det fortfarande. Och - förhoppningsvis - så ses vi på andra sidan så småningom. Då får vi ta igen det som vi missat sen den 6 juli 2006.

Så, om du inte vet vad du ska göra av din dag idag, stanna upp och tänk efter vad någon som du inte längre har nära dig skulle ha gjort. Gör det och känn ikväll när du går och lägger dig att du gjort något som gjort någon annan glad.

Carpe diem.

söndag 3 juli 2011

Österlen - varför bor jag i Skäggetorp?

Tre dagar ledigt, 7 timmar sammanlagt på tåg och inte en maska och inte ett varv varje sig stickat eller virkat! Slå det! Däremot massor av god mat, trevligt sällskap, hundgos och bra sömn. Och en bra bok, Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist! Dessutom har näsan och pannan fått färg.

Lite bilder kanske? (så ni kan bli lite avundsjuka... ;)

Ett mycket häftigt blått skåp med ett annorlunda utseende. Undras vad det är tänkt för?


Alba - en jättego Lagotto-hund!


Mandelmanns Trädgårdar, väl värt ett besök!


Latte och efterrätt hos Mandelmanns.

Växthus som funkar utmärkt som altan! Varmt och gott....


En perfekt uteplats för bokläsning!


Sardellfyllda squashblommor, stekta i olivolja med salviablad och plommontomater. Mycket gott!

Nästa besök i Skåne blir på gubbens semester och då ska vi bla besöka Hasse&Tage-museét i Tomelilla, ett stickmaskinmuseum, en cigarraffär och goda vänner. Undras hur många dagar vi behöver....