fredag 22 februari 2008

Åh vilken underbar fredag!

Vilken dag! Jag har fått en reskamrat så nu bär det av till Syfestivalen i Solelntuna den 1 mars! Det ska bli så himla kul!!! Har inte varit på något sånt på flera år.

Sen fick jag en impuls att det var dags för en ny frisyr.... Givetvis finns det ingen drop-in en fredag så jag övertalade dottern att klippa mig. Och jag tror det blev bra! Just nu torkar det och jag som är självlockig kan ju aldrig förutse hur det ska bli men det beter sig bra än så länge. Det var första gången för henne så det är extrakul om det blir bra!

Fick ett ryck igårkväll och bestämde mig för att sticka en Hedvig-sjal som ska matcha mina blåa skor. Varför funkar då inte mina stickor med det garnet? När jag bara har ett par i den storleken? Suck! Men inspirerad av andra bloggar så upptäckte jag nyttan av stickmarkörer och svängde ihop några snabbt och lätt. Av dotterns gamla färgglada pärlor sen lekis och lite ur min egen samling blev det snabbt gjort fyra stycken lysande markörer som jag tror blir jätteroliga att använda. Bild får bli någon annan dag - orkar inte jiddra med kameran.

Ha en trevlig helg allihop och avundas mig lite för både ny frisyr och ny stickning... Kramar!

tisdag 19 februari 2008

Barbaskön

Här har ett av mina mönster på Barbafamiljen legat. Det är nu borttaget för redigering och iordningställande för försäljning i min garnaffär.

Mejla mig om ni är intresserade av att så småningom köpa det! Mejladressen hittar ni här: http://www.blogger.com/profile/06251550261547022684Barbastark

Här har ett av mina mönster på Barbafamiljen legat. Det är nu borttaget för redigering och iordningställande för försäljning i min garnaffär.

Mejla mig om ni är intresserade av att så småningom köpa det! Mejladressen hittar ni här: http://www.blogger.com/profile/06251550261547022684måndag 18 februari 2008

Nu blev jag go å varm igen!


Titta vad jag hittade... Pärlmudden är himla go'! Sånt här blir jag jättegla för!
Åh givetvis skickar jag tillbaks den till Pärlmudden! Kram!
och sen vidare...
Det är kul med bloggningen - man får en helt annan känsla för människor och vad som döljer sig bakom främmande tangentbord. Tack för att ni delar med er till mig!


Mrs Beeton´s handledsvärmare

Kolla! I fredags blev de klara! Och jag är riktigt nöjd!

De är stickade i Wendy's DK with Wool och Mohana från Schachenmayr = riktigt mjuka och goa'!Nu ska jag genast lägga in länken på Pulsklubbens sida och vänta ivrigt på nästa uppdrag!


Jag drabbades av magsjuka förra veckan och det tror jag inte jag har haft på 15 år. Det är inte säkert att det var en basilusk utan det kan vara den nya medicinen som ställde till det, men äntligen fick jag tid att läsa och ta det lugnt. Zorro är utläst, en Kajsa Ingmarsson-deckare är påbörjad och utläst och bibliotekskortet väntar på att få användas. Lite snopet dock att jag missade sista arbetsdagen!

Samtidigt passade jag på att montera Barbastark och virka Barbaskön.


Tyvärr har jag inte mönstret klart på Barbastark för han är lite större än Barbazoo och Barbaflink men det kommer... Snart...
Barbaskön däremot är virkad efter samma mönster som de första två, fast jag avmaskade lite snävare uppe på huvudet för att han inte skulle bli för stor.


Barbaskön

Garn: 8/4 bomull till botten och armar, 12/6 + tunt pälsgarn till kroppen.


Jag avslutar med en bild på grabbarna Barba! Nu är det bara Barbapapa själv som saknas sen är kill-ligan komplett.


Ha en bra måndagkväll!