torsdag 3 maj 2012

Underbara, underbara sol!

Jag älskar verkligen våren! Trots att näsan rinner och huden kliar av solsken så bara måste jag vara ute och gå eller titta på folk. Igår var jag på stan med dottern och besökte den nyöppnade NewYorker-butiken och bara det är ju en upplevelse i sig. Där skulle jag kunna bli utfattig (om jag inte redan var det...). Sen fikade vi på torget och tittade på folk och nu har jag en mycket fräknig näsa och väldigt vita märken runt ögonen efter solglasögonen. Idag ska jag byta glasögon så kanske det jämnas ut lite... Jag ser nästan ut som en Björnbuse! ;)

 Solen skiner idag också och även om det bara är 12 grader ute så blir det ändå en långpromenad. Med det sista av "Hur du tränar din drake" av Cressida Crowell i öronen så blir det en trevlig tur.


tisdag 1 maj 2012

1 maj välkommen!

till vår gröna jord! Idag är det min mammas namnsdag. Tänk att heta Valborg!!! Jag är glad att det inte blev ett släktnamn... ;)

Tror det blir en runda till vävstugan idag. Det behöver städas lite så inte allt jobb jag gjorde i vintras är helt förgäves. Tyvärr har jag promenerat för mycket de senaste dagarna så mina fötter är fulla av blåsor och på nåt sätt så känns det lite tidigt för sandaler.... Synd när det är underbart väder och jag bara vill vara ute. Det kanske är dags att köpa sig ett par gigantiska Foppa-tofflor? Jag kan ju alltid fylla utsidan på dem med virkade blommor eller nåt så det inte syns hur fula de är?!

Jag har lyckats i flera år att inte bli värre förkyld än att jag har kunnat sköta butiken (med viss hjälp av Alvedon men ändå...) men nu får jag tydligen igen det. Först var jag dålig i nästan 2 veckor när jag jobbade, ont i halsen, hes och jobbig hosta, och nu är det dags igen. Svullen hals, täppt näsa, hosta och lite feber. Suck! På nåt vis är det enklare att vara förkyld på hösten och vintern när allt annat är blött och sliskigt än på våren när världen prunkar. Jaja, det går ju över även om jag för tillfället håller på att dö...

Njut av den vackra vårdagen!söndag 29 april 2012

Nytt jobb?

Söndag idag. Inget jobb imorgon för jag gjorde min sista dag i fredags. Med avslutningsfest! Fast egentligen hade vi bordshockeyturnering med i sällskap av några pilsner = mycket trevligt! Tanken var utgång senare på kvällen men ni vet hur det är när många ska samsas - tiden går fort och inget händer så jag rörde mig hemåt istället och sparade samtidigt lite pengar. Men lite vemodigt är det ändå, även om jobbet som telefonförsäljare inte är riktigt min stil så har det varit kul att ha arbetskompisar och träffa lite nytt folk och kanske kan några av dem följa med in i framtiden. Utan det där klassiska - "vi måste hålla kontakten, vi måste ses" uhuhuh...

Idag har jag gått ett varv runt Skäggetorp med en god vän, en 3 timmars runda på Ikano-huset med skoprovning o klädshopping till dottern och sen en runda till runt Skägget med dottern som sällskap. Sammanlagt har jag lyckats att avverka 17 951 steg, tyvärr med blåsor på fötterna som resultat, men ändå så spritter det fortfarande lite i benen och om jag bara hade ett par skor som funkade så skulle jag nog ta en tredje runda. Vädret är underbart, solsken och nästan 15 grader!

Nu ska jag tillbringa några timmar med facebook och samtidigt  kolla in dottern när hon städar. En bra avslutning på en bra helg! Ha det gott!