lördag 2 februari 2008

Mina besökare!

Tack! alla ni som besöker min sida! Jag har passerat tusen besök och det tycker jag är jättehäftigt! Så glad jag blir när jag ser att så många tycker det är kul att hålla lite koll på mig!


Idag har jag varit på shoppingtur med en vän och i försenad födelsedagspresent har jag fått en knallblå mockaväska som passar perfekt till mina blåa skor! (jag gillar Kal P Dal) I höstas köpte jag ett knallblått tunt mohairgarn som antingen ensamt ska bli en skir sjal eller tillsammans med det melerade sidan om bli till en halsduk som passar till skorna så nu är det bara att sticka och längta efter våren!Koftan jag började på för ett tag sen tar lite tid! Fast den stickas från framkant till framkant så när den väl är klar så är det bara ärmarna kvar! Man får räkna hela tiden så det gäller att hålla tungan rätt i mun, är den avig blir det fel.... Men det är en snygg modell och ett snyggt garn så det kommer att bli himla bra! sen...

Det snöade på oss idag... Mycket tragiskt när jag i onsdags upptäckte 10 cm höga tulpan- eller påskliljestjälkar. Stackars dem!

Barbapapa är på gång! Misströsta inte! Felet är bara att han blir så konstig i huvudet så jag repar upp och virkar om hela tiden, tror det är nionde försöket nu. Visade barnen i går och då säger dottern att han är för smal! Jag gömde honom i påsen och gömde påsen i korgen. Bara för att jag inte skulle få för mig att repa upp igen av ren irritation. Idag får han sova. Vem har tid att virka när man har en blogg att sköta??? =)

Ha en bra söndag och stanna inne om det blåser. Det får man... Sov gott!

fredag 1 februari 2008

Vilken vecka! Jag är helt slut! Men lite roligt har det varit också. Vi är fyra ganska olika tjejer i ungefär samma ålder så vi kompletterar varann ganska bra och relativt kul ihop. Vad mer kan man begära när man precis träffats?!

Jag har fått en utmaning av Dockmamman att berätta 7 sanningar om mig själv så jag gör väl ett försök...

1: jag är innerst inne himla blyg men försöker att aldrig låta andra människor märka det. Lyckas nog ganska bra med för folk brukar inte tro på mig när jag säger det.

2: jag har lovat mig själv att varje dag försöka göra något som gör mig glad och utföra en syssla som gör att jag känner mig nöjd - oavsett hur jag mår.

3: jag slutar läsa en bok efter 50 sidor om jag inte blir fångad av den - ibland tar jag upp den igen några månader senare för att jag inte kan sluta tänka på den och kollar om den verkligen var så dålig som jag kom ihåg.

4: jag avskyr skräckfilmer! eller nästan i alla fall - hjärtklappning, svettiga händer och soffkuddar med avtryck efter min kropp är ingen höjdare - men jag ser dem ändå!

5: jag älskar att prata i telefon och röka alldeles för många cigaretter under tiden! =)

6: jag kan mycket väl äta godis och kakor istället för lunch när jag är ensam hemma.

7: til syvende og sist - jag drömmer om att någon gång i mitt liv kunna klara mig ekonomiskt på mina två intressen - skriva och handarbeta

Jaha, det var det det. Inte så svårt ju... =) Det blir svårare att utmana 7 nya som inte varit med tidigare men jag gör ett försök och hoppas att nån av er känner sig manad.

Soans Pysselblogg
LenaL
Fröken Fräken
Eva i Halmstad

Det blev bara fyra - hoppas ni nappar!

Nu ska jag fixa lite middagsmat och göra helg framför en bra film med stickningen som sällskap. Å gubben förstås!

Ha det bra!

tisdag 29 januari 2008

När det gäller mina egenhändigt gjorda mönster...

...så får ni ladda ner dem alt. kopiera dem och använda dem för eget bruk, att ge bort som present eller behålla själv. MEN - jag vill inte att någon använder mina mönster för tillverkning till försäljning! Eller säljer mina mönster som om det var en egen design.

Jag har fått några förfrågningar via mejlen vad som gäller så därför tycker jag att det är viktigt att poängtera det. Jag skulle bli väldigt ledsen om jag hittade "mina" grejor till försäljning i nån annans namn. Det tar ju trots allt väldigt mycket tid och arbete att få rätt på ett mönster...

Så då var väl det klart! Eller? Men använd dem gärna, skriv en kommentar till mig när ni provat och länka till er sida om ni har nån så jag får se hur det blev. Alla sätter ju sin egen prägel på ett arbete så det kan bli jättespännande för mig.

söndag 27 januari 2008

Två klara - sju kvar...

Som ni kan se så har jag äntligen skrivit klart mönstret på Barbaflink och Barbazoo. Inte kom jag ihåg att man hade så lite ledig tid när man jobbade...

Barbapapa är också snart klar, håller på med halsen på honom nu så det mönstret kommer i veckan. Ser fram emot att få virka Barbaskön i pälsgarn. Förmodligen får han bli en kombination av pälsgarn och bomullsgarn 12/6 så han inte blir för stor. Åsså den lille knubbisen Barbastark... Sen - äntligen! - blir det flickornas tur! Min dotter undrade idag om jag tänkte virka små fåglar och andra djur till Barbazoo och hur jag tänkte lösa Barbaflinks skiftnyckel men det lämnar jag till nån annan. Man kanske kan fuska och köpa dockhusgrejor till dem om man vill ha det riktigt "naturtroget"?

Idag laddar jag batterierna inför morgondagen. Jag och gubben har gått en lång promenad i solen och njutit av den friska luften. Det kom snö inatt så världen är ren och vit och det är så vackert!

Nej, nu måste jag lämna er. Barbapapa ligger på köksbordet och kallar högljutt efter mig. han vill bli klar så han kan få stå hos sina grabbar och prata lite. Vi hörs igen om några dagar! Ha det bra så länge!

Mönster till Barbaflink & Barbazoo

Här har ett av mina mönster på Barbafamiljen legat. Det är nu borttaget för redigering och iordningställande för försäljning i min garnaffär.

Mejla mig om ni är intresserade av att så småningom köpa det! Mejladressen hittar ni här: http://www.blogger.com/profile/06251550261547022684