lördag 4 februari 2012

Vår?

-15 grader! Är det klokt eller? Tydligen ska det bli bättre (varmare) framåt onsdag så jag tror jag väntar med att gå ut tills dess....

Det tråkigaste är att jag ska ut på krogen ikväll. För första gången på evigheter. Hur klär man sig snyggt i termobyxor?

Å vad gör man åt grannar som dunkar i väggar och golv och bankar i diskbänken från tidig morgon till sen kväll, som roar sig med att köra mixern i tid och otid, finhackar märkliga saker i köket flera gånger om dagen och däremellan roar sig med att jaga sin lilla tös, vilt skrikande genom lägenheten?

Visserligen kommer grannarna från den afrikanska delen av världen men så jobbigt kan det väl inte vara att bo i lägenhet? Eller att förstå vad enkel hänsyn innebär även om man har annat modersmål än svenska? Det enda sättet att slippa höra allt oväsen är att spela musik så högt att man inte kan prata med normal samtalston... Från halv 6 på morgonen till 11 på kvällen....

Ha en bra helg! (ironiskt...) ;)

torsdag 2 februari 2012

Mobilskal

Jag gjorde en egen baksida till min mobil med superlim och pärlor. Nu är det bara att hoppas att det håller... ;)

onsdag 1 februari 2012

Hello Kitty 2den här hittade jag hos urmodern och kunde inte låta bli att låna... Gud så söt!

Hello Kitty - virkmönster

Hello Kitty virkas runt, från början till slut, med så få delar som möjligt att montera. Att virka gulliga figurer kallas för ami-gurumi-virkning.

Garn: Catania, bomullsgarn, ca 125m/50g, från Schachenmayr, 1 nystan av vardera vitt och rött. Svart bomullsgarn till ansikte. Polyestervadd till fyllning.
Virknål: nr 2,5
Storlek: ca 10cm hög.

Virktips: Låt en lång garnände från uppläggningen synas på rätsidan efter första varvet som en markering för var varven börjar, och flytta sedan på den med jämna mellanrum så du inte tappar bort dig vid ökningar och minskningar, alternativt använd en virkmarkör som du flyttar efter hand.

Hello Kitty

Ben, 2st: Lägg upp 4lm med vitt Catania och slut dem till en ring med 1sm i första lm.
Varv 1: 7fm om ringen, virka om garnänden.
Varv 2: 2fm i varje m = 14m.
Virka sammanlagt 4 varv med vitt garn, byt till rött och virka 2 varv, avsluta med 1sm och tag av garnet. Virka ett ben till likadant men ta inte av garnet, utan fortsätt virka kroppen direkt.

Kropp: Virka 2lm, 1fm i varje m 13ggr på det andra benet, 2lm, fm i första benet, (hoppa över 1m på varje ben för grensöm). Nu sitter benen ihop och det är dags att virka kroppen.
Nästa varv: öka 1m i var sida = 32m.
Virka 3 varv.
Nästa varv: minska 6m jämnt fördelat = 26m.
Nästa varv: minska 6m jämnt fördelat = 20m.
Virka 1 varv.
Byt till vitt garn och virka 1 varv. Tag av garnet.

Huvud: Virka 11 lm, vänd och hoppa över 1:a m efter virknålen. Virka 2fm i halva nästa m, 1fm i varje halva m till 1m återstår, 2fm i sista m, 2fm i sista m andra halva, 1fm i varje m till 1m återstår, 2fm i sista m andra halva = 24m. Upprepa första varvet, men virka i hela maskan, och öka 4m på varje varv till du har 36m. Virka runt i 11 varv.
Nästa varv: virka 4fm, 2fm tills 4 ggr = 32m.
Upprepa föregående varv men med 1m mindre mellan minskningarna till 18m återstår. Tag av garnet.
Armar, 2st: virkas lika som benen men med 4 varv rött.

Montering: Sy igen hålet i grenen och stoppa kroppen och huvudet. Sy fast huvudet i halsens vita varv. Sy fast armarna vid minskningarna innan halsen. Brodera ögon, nos och morrhår med bomullsgarn. Öronen virkas direkt på huvudet efter att Hello Kitty stoppats - placera dem på var sida om den kantiga toppen på huvudet. Stick ner nålen och virka 1m, upprepa till du har 6m, minska 1m i var sida på varje varv till 2m återstår, tag av garnet och snygga till formen på öronen när du fäster garnet.

Virka en rosett av rött bomullsgarn: virka 31 lm, vänd och virka 1fm i varje lm. Tag av garnet och fäst och sy fast bandet framför det ena örat. Knyt en rosett och Hello Kitty är färdig!

Lycka Till!

måndag 30 januari 2012

Färdig....

Idag lämnade jag in kortet. Känns väldigt skönt faktiskt. Nu är det över, slut, finito och jag har "sörjt" färdigt. Dessa sista veckorna har jag verkligen kört en riktig rehabilitering när det gäller att komma tillbaka till ett normalt liv. Läst lite, kollat på 5 säsonger av Sex and the City, promenerat några mil, lagat massor av mat, spelat så mycket Facebook-spel att jag nästan tröttnat, kommit nästan halvvägs i Kirby - epic yarn på Wiin, tränat, druckit gott kaffe, skrivit och funderat. Så skönt!!

Nu är det dags för det nya livet. Jag funderar på att resa lite (jag vet - man måste ha pengar men det kommer så småningom....) och jag skulle väldigt gärna åka hit: Fokis.
Inte just till hennes blogg dådå, men jag tror ni fattar vad jag menar... Helt underbart!!!


Nu ska vi fixa middag, sjuka dottern och jag, och det blir pasta med bearnaisesås med paprika och kassler. GOTT! Ha en bra måndagkväll. ;)