onsdag 9 april 2008

hej och hå

Har ni sett den här? Mochimochiland! Hittade den på Strumpstickans blomblog! Helt underbar!! Nu kliar det i fingrarna igen! Perfekt till restgarner och det är nästan det enda jag har.... =)

Koftan töjde sig lite i armarna efter "blockning" men den är helt underbar! Tyvärr har det inte blivit nån bild ännu men jag ska försöka komma ihåg det ikväll när familjen är hemma.

Idag är en pestig dag med värk så nåt stickat blir det nog inte. Det är en kraftansträngning bara att sitta här men jag kan ju inte låta bli... =) (vad jag önskar att det fanns smileysar här!) Vi hade kalas för gubben igår och det var himla trevligt men tydligen besvärligt med tanke på hur jag mår. Det kan väl inte vara för mycket att brygga kaffe och skära upp färdiga tårtor?? Märkligt!

Mitt blommål lyckas inte. En blomma är stickad, ingen stjälk och någon utplantering har det inte heller blivit. Aprilmuddarna är tilltänkta men inte påbörjade och Barbamama har gömt sig i besvikelsen över att aldrig bli klar. Fast de krokade vantarna är nästan klara. också märkligt... Klart fall av "startitis"! Mycket bra uttryck faktiskt! Det har jag anammat. =)

Ha en bra dag och använd paraplyerna!
plask...

måndag 7 april 2008

Krokade vantar

Fick ett startitis-ryck igår och var bara tvungen att kroka vantar... Kunde ju inte låta bli att beställa mönstret från Garnhärvan och sen går det ju som det går... Suck! Min beställning kom i fredags och trots att jag visste precis vad paketet skulle innehålla så var det lite julafton över det. En uppsättning ebenholtz-stickor till strumpor, nallar att hålla ihop stickor med, mönster till vantarna och ett mönster som ska ges bort i present. Kan ju inte avslöja vad ännu för då vet den som ska få det vad det är. Ni får allt hålla er några dagar! =)

Den fina, blå halsduken med hålmönster är inte längre någon fin, blå halsduk med hålmönster. Den är nu början på en trekantig sjal. Det har gått troll i det garnet. Tror det är femte försöket nu och jag blir inte nöjd. Så går det när man köper ett nystan garn för 99:-!!! Får väl se hur lång tid det tar innan detta försöket också repas upp...

Får ju inte glömma - gratulera Pärlmudden på födelsedagen!!! Då blir hon glad... =)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN Pärlmudden!