torsdag 28 februari 2008

Översvämmade källarförråd...

...är inget man vill behöva ta itu med! Och ändå är det det jag har gjort hela dagen idag. Och får fortsätta med hela dagen imorgon! Bara för att någon j-a idiot tyckte det var roligt att sätta på en kran som man har behövt specialnyckel för att kunna öppna och sen låtit den stå och rinna några dagar.

10 cm vatten ställer till en del även om det är rent! 30 liter ca har vi fått torka upp idag och då är vi ändå inte färdiga. En hög som fyller badkaret med tyger, garner, kläder och väskor som jag på något vis ska försöka torka i morgon. Väskorna och några knypplade, jättelånga spetsar som min farmor har gjort fick följa med upp och hängas i badrummet. Mitt evighetsprojekt som någon gång ska bli ett virkat överkast hänger också på tork. Sen var det fullt där!

Sonen får sova på dotterns golv några nätter - hans rum fungerar för tillfället för långsamtorkningsplats för 30 böcker som dryper av vatten. Suck! Vilka idioter världen är full av!

Det blev en snabbtur till Ikea igår för inköp av nya lådor och förvaringsmöjligheter till källaren så där gick mina frossa-pengar till syfestivalen - det som finns kvar räcker förhoppningsvis för att stilla den värsta hungern som kan uppstå på lördag.

Och det enda hyresvärden har att tillägga är "ojdå"! Som om de kommer undan utan att få betala för både självrisken hos försäkringsbolaget och den extra kostnad det innebär att ersätta alla kartonger! Om det är något jag är så är det envis! Nu kunde de tänka sig att byta lås i källardörren för det syntes ingen åverkan på den så den som har gjort det har haft källarnyckel. Förmodligen en nyckel som borde lämnats tillbaks för länge sen. Jag ville att de skulle byta lås för ett år sen eftersom vi hade inbrott flera gånger på kort tid men det var inte nödvändigt - man ska ju inte förvara värdefulla saker där! Bara för att ens tyglådor inte är något värda på svarta marknaden så innebär ju inte det att man vill att vem som helst ska kunna riva runt i det.

Usch så för-ad jag är! Bara gnäller! Men skönt känns det nu! Först skälla ut områdesansvarige och sen gnälla lite här. Kanske kan jag sova gott i natt ändå.... =)

Tänk på mig imorgon när jag sliter i tvättstugan, snälla!

onsdag 27 februari 2008

Pulsklubben

Idag upptäckte jag att Pulsklubben har släppt mönstret eller mönstrena för mars! Givetvis blir det korvmudden! Har länge tänkt att sticka något med den typen av randning och det här blir ett lagom stort projekt att testa med. Passar ju alldeles utmärkt till bussresan på lördag också! Den med svampar på såg inte så rolig ut så den får väl ligga till sig lite. Man kan ju ångra sig...

Idga ska jag försöka ta mig ut. Benen har värkt så förbaskat några dagar och i måndags när jag trotsade värken och rände på stan så visste jag att jag skulle få surt efter igår men men... Dessutom var vädret så himla trist igår och fukten gör det värre. Det regnar idag också men inte så ihållande. JAG VILL HA VÅR!!!! o varmt o solsken o kvittriga fåglar o... Suck!

Ha en bra dag och glm inte glutta efter vårtecken! =)

måndag 25 februari 2008

Vilken blomma kan jag vara då....?

Hittade en kul länk på Smyckas blogg - vilken blomma är du? Den måste ju testas!

You Are a Sunflower
"When your friends think smile, they think of you. There is not a day that goes by that you can't find something good about the world and your fellow human."

I am a
Sunflower

What Flower
Are You?Åh så härligt att få vara en solros! Själv blir jag alltid glad när jag ser solrosor. Tänk att få vara längre och högre än alla andra, stå där och vaja lite försiktigt i sommarbrisen samtidigt som småfåglarna samlas runt ens solgula huvud, kvittrande... Mmmm!

Helgens skörd...

Här kommer lite bilder på min ganska kreativa helg! Jag var ju bara tvungen att göra stickmarkörer förra veckan...

Då upptäckte jag behovet av virkmarkörer! Det funkar ju inte så bra med en ögla men jag klurade lite och kom på att örhängeskrokar funkar alldeles utmärkt! Sagt och gjort - det blev två såna också...
Virkningen som den ena sitter i är Barbalala. Barbafin och Barbabok är virkade men inte monterade ännu.


Det blir lite olika i storleken trots att mönstret är det samma på båda två. Det är nu man upptäcker vilken skillnad det ändå är på olika garntillverkare! Allt bomullsgarn som jag använt är av tjockleken 8/4 men ändå blir de inte lika stora. Det syns på Barbapojkarna också att det inte är samma garn till allihop. Kanske nåt att tänka på om man ska göra och ge bort?


Sen blev det ingen Hedvigsjal.... =( La upp och började tre gånger innan jag gav upp. Supertunt Kid Mohair garn är inget alternativ till en sån sjal. Så det blev det här istället...

Blå halsduk med hålmönster


Minihalsduk på stora stickor

Idag ska det bli en tur till stan om jag bara kan få mina ben att fungera som de ska. Hoppas på att tyget har kommit in så att jag kan sy laptop-väskan som jag fått beställning på.

Sen har jag bestämt mig för att häva mitt garninköpsstopp! Åtminstone på lördag! Tänk att inte få fynda om man nu skulle vilja det! Ren tortyr... Fast jag kom på att jag redan brutit mitt stopp - jag köpte ett nystan garn till Mrs Breeton för att det skulle passa pärlorna. Men egentligen borde det inte räknas - det användes ju direkt! Eller... ? =)

Ha en bra dag!