torsdag 20 mars 2008

Utan blogg på två dagar....

försmäktar jag i detta datorrum.

Konstigt! Jag har lyckats att avhålla mig i två hela dagar! Undras hur det gick till....?

Barbapappa är klar! Dock inte mönstret ännu så ni får vänta till nästa vecka tror jag. Sen dyker han också upp. Nu är Barbamama påbörjad så snart är de tillsammans.

Alla älskar Barbaskön så jag får nog virka honom en massé och lägga ut till försäljning. Visst är han söt, men de andra i familjen känner sig lite bortglömda, stackarna.

Idag ska det shoppas mat i stora mängder! Tror jag ska göra köttbullar till påskmiddagen i kväll. Jag gör inte köttbullar så ofta utan försöker göra många åt gången istället. Ugnen är en perfekt samarbetspartner då.

Det har inte blivit så mycket handarbetat de sista dagarna. Hittade ett läckert grytlappsmönster hos Soili som jag var tvungen att testa. Visserligen var det på finska men skam den som ger sig... När jag väl kommit igång så visar det sig att jag har virkat det förut men det var bara på prov så nu går det himla smidigt och snyggt blir det. Sen har jag gjort ett nytt mönster på muddar men än så länge har jag bara orkat sticka en mudd så det är heller inte riktigt klart ännu. Helgen är lång!!

Glad Påsk! och låt inte kycklingarna bita er i näsan!

måndag 17 mars 2008

Stickväska

Efter många om och men förra veckan så hittade jag till slut bloggen med stickväskor! Stickfrossa är det som syr såna. Men jag hade fått för mig att den skulle vara rund så jag hade redan klippt till en med en mattallrik som botten att utgå ifrån. Gissa om den blev stor! Så stor att jag lätt kan fylla den med 1 månads handarbete om jag någonsin behöver.... Fåtöljen är en högst ordinär fåtölj så det syns att den blev lite stor... =)Snabbt gjorde jag ett nytt försök! Givetvis! Har jag en idé i huvudet så är det ingen mening att sluta innan jag konstaterat om det är genomförbart eller ej. Så här blev nästa försök. Kanske inte heller helt idealisk.... Botten på den här storleken är en assiett. Det får nog bli ett tefat nästa gång...
Men jag är ganska nöjd ändå. Grundtanken finns där och nu är det bara finslipning som behövs. Till exempel så är den onödigt djup. Stickor brukar inte vara längre än 35 cm, så det känns lite sjömanssäck med nästan 45 cm.Mot symaskinen!

Barbalala, Barbabok och Barbafin

Här har ett av mina mönster på Barbafamiljen legat. Det är nu borttaget för redigering och iordningställande för försäljning i min garnaffär.

Mejla mig om ni är intresserade av att så småningom köpa det! Mejladressen hittar ni här: http://www.blogger.com/profile/06251550261547022684

Nu vet jag!!!

Vem den 2000:e besäkaren är! Eller inte egentligen eftersom det är någon som hamnat hos mig efter en google-sökning så den hoppar jag över... Och tar den som jag kan identifiera som ligger närmast och då blir det den som besökte mig den 13 mars kl 11,26,55! Vem det nu kan vara...
Jag har ett ip-nummer men inte mer så du som känner igen det här: 81-236-233-92-no30.tbcn.telia.com kan väl lämna en kommentar till mig eller skicka mig ett majl. Annars klättrar jag lite högre på min logg-lista och hamnar hos en identifierbar besökare men det avslöjar jag inte ännu, jag får ge dig en chans först! =)

Mycket knepigt blev det här! Hade kanske varit lättare om jag bara gått på kommentarer istället.... Såg på någon blogg att nån hade gjort det. Får väl göra det nästa gång!