fredag 24 augusti 2012

Böcker, böcker, böcker...

Är det någon som kan tipsa om var man kan hitta bra bibliografier över både svenska och utländska författare?

Jag brukar kolla biblioteket, AdLibris och Wikipedia men det borde ju finnas något annat, kanske någon tokig boknörd som samlat ihop en massa bra länkar eller nåt???

Just nu vill jag ha en perfekt förteckning i kronologiskt ordning av Janet Evanovich böcker om Stephanie Plum och jag har hittat hennes officiella hemsida men den innehåller ju - givetvis - inte svenska översättningar och de svenska böckerna har inte räknetalen i titlarna. Vilken lång mening det blev där.... ;)

enligt wikipedia.org, sökord "Janet Evanovich"


Stephanie Plum-serien [redigera]

Ganska sjysst sammanställning men jag är alltid lite kritisk till Wikipedia eftersom vemsomhelst kan skriva vadsomhelst. 

jaja, jag får väl gå direkt på förlaget här och kolla om det verkligen inte har översatts fler än tretton när nitton är skrivna. Också något att bry sin överkokta hjärna med! =O>

torsdag 23 augusti 2012

240:-

Hur långt kan man/jag få 240:- att räcka?

Jag fick bidrag från a-kassan idag och eftersom Statoil samlar räntepengar så får jag vänta till måndag innan jag får lön så nu ska jag försöka få bidraget att räcka till ett kaffepaket, en snusdosa, musli och yoghurt, lite goda saker på den internationella matmarknaden som är på besök i stan och en pubrunda i helgen. Helst ska jag också försöka äta något mer än mackor (musli!) och jag har varit vansinnigt sugen på torrostade jordnötter i flera dagar. Ekvationen är inte lätt.... =o>

(och som om det inte räckte med det så är Cirkus Brazil Jack på besök i stan i helgen.... Jag älskar att gå på cirkus!!!)

tisdag 21 augusti 2012

Nya tider, nya böcker...

Jaha, där var den slut. De målade grottornas land var nog inte riktigt den läsupplevelse som jag förväntat mig... Förstår inte vad den som hjälper henne att korr-läsa har sysslat med, upprepningar med bara några sidors mellanrum, uppräkningar i listformat (nästan) som sträcker sig över långa stycken osv osv. Visst , det är väl intressant att veta hur kaveldun växer och var och hur man kan använda det och så, men det är  väl ingen lärobok i helande jag har läst? Eller vill hon bara skryta med sina kunskaper och hur mycket tid hon har lagt ner på research?

Jaja, i vilket fall som så är boken slut och det hade inte gjort något om den var 200 sidor kortare, men historien vävs ihop bra och slutar på ett sådant sätt att den är avslutad men kan mycket väl uppföljas med en bok till om hon vill.

Det blev en runda till biblioteket igår för  införskaffning av nytt läsbart och jag travade hem med del 11 och 12 av Janet Evanovich serie "byte" som jag i och för sig har läst tidigare men de är ju så roliga, sen slank Candide av Voltaire, Simon och ekarna av Marianne Fredriksson, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser och sjunde delen, Som ett eko av Diana Gabaldon,  om familjen Frazer och deras tidsresa också ner, så nu klarar jag nog mig veckan ut.... ;) Jag misstänker att jag kan ha läst både Kim Novak och Simon och ekarna tidigare men det gör inget, det är i såna fall omläsningsbara!

Nu är sommarschemat över och ordinarie arbetstider stundar och hur jag ska kunna överleva på den lönen är en gåta så nu är det dags att finkamma arbetsmarknaden igen efter antingen ett komplement eller ett helt nytt jobb. Det tråkiga är bara att skriva ansökningarna! Jag har skrivit så många men ändå finns det aldrig någon att återanvända utan varje tjänst kräver sitt eget presentationsbrev. Så många ord....