torsdag 6 oktober 2011

Allt är i rörelse

Igår köpte jag den. I morse började jag läsa. 1 kapitel innan jobb. Lagom mycket för att trigga igång intresset. Satt och stickade sen och funderade på vad jag läst. Jag filosoferar mycket när jag jobbar, har mycket tid över mellan kunderna vissa dagar och vad kan väl vara bättre då??? ;)

Att börja läsa en ny bok är som att inleda ett nytt förhållande.

Just den här boken har jag inte så stora förväntningar på för jag var inte riktigt klar över att den skulle komma redan nu, men när man läser första kapitlet, första raderna, så börjar tankarna och känslorna att rulla - var ska det här leda, blir det något spännande av det?

Det måste inte vara ett kärleksförhållande mellan två attrahenter utan kan lika gärna vara en ny vän. Någon som man tror kan ge en något i utbyte mot något man själv kan bidra med.

Nu har jag läst 2 kapitel till, samtidigt som jag trampade nästan 1 mil på motionscykeln.

Jag älskar hans beskrivning av samtiden och världen runt omkring honom och jag vet att jag nu kommer att gå runt ett tag (så länge boken varar) och se allt på ett annat sätt än vad jag brukar.

Under tiden som jag läser utvecklas berättelsen. Precis som ett förhållande. För det mesta läser jag intensivt, har svårt att lägga ifrån mig boken, men någon gång då och då så stannar jag upp, begraver mig i ett kapitel och vill inte fortsätta.

När boken närmar sig sitt slut så läser jag som en dåre för att få upplösningen på historien. Sen sitter jag där och känner mig alldeles tom och ensam. Ungefär som man gör när ett förhållande går i kras. Ibland vill jag bara läsa om boken direkt, uppleva hela känslan igen, och ibland är det bra så. Det är slut och över och det är bra så.

Jag undrar hur det här förhållandet ska bli?

måndag 3 oktober 2011

Tips, tricks och total hysteri...

Jag har så mycket i huvudet för tillfället så det känns som om det är på väg att spricka!!!

Först: den här vill jag ha!!! MG
Tänk så underbart att glida runt i den en härlig sommarkväll...

Sen fick jag brev från Järbo idag med lite nyheter och blev himla sugen på deras Hooked Zpagetti-garn och väskmönster Ravenna... Det finns 3 väskmönster (Ravenna, Milano och Ventimiglia) och ett mönster på kuddfodral, Beso. Lite spännande eller?

Och eftersom det är tipsdags så måste jag tipsa om "Julkulor" av Arne & Carlos. En helt underbar bok om stickade julkulor! Mycket inspirerande! ;)

Det var tipsen. Nu till tricksen....

När man har stickat så mycket att det värker på ovansidan av den vänstra handleden så kan man virka istället. Åtminstone tills tummen på högerhanden känns som om den ska hoppa ur sin led. Då kan man roa sig med att läsa mönsterböcker. MEN!!! Hur mycket inspiration man än får så får man INTE testa något! Varken stickning eller virkning! Gör man det slutar det med att man sitter vid datorn och försöker skriva på ett sådant sätt att handlederna inte påverkas, med en stark doft av tigerbalsam i näsan. INTE KUL!!!! (och jag som äntligen hittat en stjärna till min converse-väska som jag tänkte virka...)

Den totala hysterin har gått över. Tänk vad lite bloggande kan göra för humöret! ;)

Lyssnade ni på P3 och Verkligheten igår? Hörde ni inslaget om blogspot och google och hur de bara tar bort bloggar som de vill och sen hänvisar till reglerna? Jag blev lite rädd att det kommer hända mig med tanke på all Viagra-reklam som jag gör.... Tydligen är spam inte tillåtet! Konstigt...

Ha en trevlig kväll och läs en bra bok istället för att handarbeta! Kramar