fredag 17 februari 2012

Min nya väska

Jag har köpt en väska på Blocket. Visst är den fin?


Jag vet, den är inte äkta, men den är jättefin och passar min kassa alldeles perfekt! Fast drömmen om en äkta är inte borta, någon gång....

Avslag på jobbansökan...

Jag fick svar på ett jobb jag sökt idag. Avslag för jag passade inte för just det jobbet. Jaja, det är så ibland. Men! Följebrevet till avslaget var så himla trevligt så det kan jag leva på ett tag, eller vad säger ni?

"Jag tycker att din profil är mycket intressant men tyvärr inte för den aktuella tjänsten. Hoppas att jag kan ta kontakt med dig vid senare tillfälle när eventuellt en tjänst för din profil kan bli intressant.

Vi vill gärna behålla dina uppgifter för en eventuell senare ledig tjänst. Om du inte vill det, vänligen skicka ett e-postbrev tillbaka och informera oss om det."

Visst är det fint? Klart jag står till förfogande!

Smycka! Som svar på din kommentar så har jag registrerat mig på nästan alla konsultföretag. Jag har en tendens att tröttna på saker jag gör så jag är inte främmande för att "konsulta", snarare tvärtom, men det är inte så lätt att komma igång så jag söker allt möjligt för att få in en fot.

Jag och dottern färgade halva mitt hår rött igår. Det färgade blev jättesnyggt men resten ser ut som fan så idag blir det inköp av lite ny färg och färgning av resten. Det är jättelänge sen jag färgade håret så det är väldigt spännande! Fast jag vet att jag kommer att ångra mig när det växer ut... Den tiden den sorgen... ;)

Mitt Dior-projekt går framåt. Det tar väldigt lång tid att virka 1 varv så det går sakta, men än så länge är jag nöjd med resultatet.


Och hjärtanen som jag virkade i tisdags blev så här när alla trådar väl var fästa. Fint! Jag sparar mönstret i datorn så kan jag virka hur många som helst och behöver inte försöka göra ett eget längre. Hjulet är redan uppfunnet!


torsdag 16 februari 2012

Äntligen!

Idag har jag fått besked från Småföretagarnas Akassa! Äntligen! Jag lyckades få ersättning trots att min dagslön när jag hade företaget var 197 kr (för 10 timmars arbete!)

Det är inte mycket pengar men åtminstone ett litet bidrag till räkningarna. Nu kan jag andas några dagar. Fast högst på önskelistan står ett roligt och utvecklande arbete med lagom mycket utmaningar och gärna daglig kontakt med trevliga människor (NEJ! jag vill inte bli telefonförsäljare, varken via B2B eller på 3-butikerna)... Något förslag någon???

Jag och dottern har promenerat 2 rundor idag, 1 för motionen och för att fördärva den första... Den andra rundan gick till Rusta och inköp av mini-Snickers. Gott! Fast vi passade på att kolla in lite möbler och mattor och spenderade nog nästan 50 000:- på lite bohag. Det var himla kul!

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen och sy nåt. Vad vet jag inte men det kliar i fingrarna!

Kram allihop!

onsdag 15 februari 2012

Kan Iran självmordsbomba israeler?

Är det verkligen sant? Att iranska medborgare självmordsbombar israeliska intressen i Thailand? Tror någon på det? Inte för att Iran är några föregångare när det gäller mänskliga rättigheter precis, men är inte en sån krigsföring mer Israels påfund?

Landet som tror att deras folk är utvalt framför alla andra, att de är bättre och står högre på samhällsstegen än hela världen? Landet som fortfarande lever på alla som dog i 2:a världskriget och dödar och lemlästar araber runt Israel därför att de har rätt till det?

Det går aldrig att göra ogjort, denna utrotning av judar och oliktänkande som tyska riket utförde mellan 1939 och 1945, men ska hela världen verkligen få lida för alltid för det?

Det här är ett mycket känsligt ämne och man får inte på något vis kasta skit på judendomen för då är man den värsta rasisten som finns, men det gör ju också att Israel och dess barn kommer undan med väldigt mycket som de hittar på. Jag kan ju inte vara ensam om att "genomskåda" taktiken och ifrågasätta varför det när det gäller Israel bara finns en sida av myntet.

En tung onsdagsfundering....

tisdag 14 februari 2012

Hjärtan!


Jag snurrade på lite bloggar, hamnade här: Garnomera och hittade hennes underbara hög, skickade henne en kommentar och frågade efter mönstret, fick det och började virka av mina restgarner i Lovikka-tjocklek. Hur kul som helst!

Fast nu när jag var inne på hennes blogg igen så visar hon bilder på vad hon gjort med sin hög... Vilket fint sätt att sprida glädje!

nästa år....

The life must go on...

Tisdag? Måste kolla kalendern för att veta vilken dag det är. Det spelar ingen roll hur mycket jag letar och letar men både jobb och lägenhet lyser med sin frånvaro. Suck!

Satte mig vid symaskinen och lagade en luvtröja till sonen. När till och med lagning vid symaskinen är kul då är man svältfödd! Jag har sån lust att sy väskor igen men med en halv banankartong på lager som jag inte vet vad jag ska göra med så känns det lite korkat att fylla på. Men det är ju så kul! Att mixa olika tyger och modeller och ibland sy på lite extra detaljer. Speciellt datorväskorna är roliga. När man slutat bråka med blixtlåsen vill säga...

Tyg. Hur mycket behöver man? Lika mycket som garnet som måste ligga till sig i väntan på inspiration? Jag är fattig men väldigt rik. Rik på glädje och saker som kan omvandlas till glädje.

Jag har börjat om på Ulf Lundells senaste bok. Jag hade sån skrivlust och det bästa sättet att bota den är att läsa Lulles böcker. Han skriver som jag (eller skriver jag som honom?) och tar upp såna där vardagliga saker som hur roliga unga killar ser ut när de vaggar runt som små apor med byxorna hängande i knävecken. Jättekorta ben och jättelånga armar, går med knäna pekande utåt så att brallorna inte ska ramla ner. Min son är sån. Ber man honom bära nåt uppför trapporna så tappar han byxorna. Trots sin roliga gångstil! Mycket kul! ;)

Nu ska jag ha en date med strykjärnet, innan skjorthögen gömmer hela motionscykeln. Det är bara 8 stycken idag så det går snabbt. Vilket nöje....

Tisdag. Alla hjärtans dag. HAPPY VALENTINE everyone! <3