fredag 18 januari 2008

Måste man ha rubrik?

Jag har hittat ännu en sida för oss virkgalningar! (tack till Flia på Broderi o Handarbetsforum för tipset!) Och om jag har fattat det rätt så är det gratis mönster för nedladdning. Dock är dem på amerikanska men det funkar kanske ändå? Kolla här: The Crochet Dude. Om man rullar ner en bit på sidan så finns det en punkt till höger som heter "Custom Tapestries", klicka där och kom vidare till "Lulu", långt ner på den sidan i sin tur finns det lite mönster som är gratis. Jag föll för en väska - givetvis - och har tagit hem mönstret som heter "Chic on the Halfshell" som ser himla kul ut. Fast jag tänker inte skriva ut det förrän tidigast om tre veckor, annars vet jag precis hur det blir - virka, virka, virka, bara prova lite....

Igår kväll städade jag lite bland garnerna (igen!) och konstaterade att jag har garninköpsförbud fram till sommaren. Och jag får inte börja på nåt nytt förrän nåt gammalt är avslutat! Hur ska det gå till? Är det nån som har några tips? Det kliade lite i fingrarna att få börja med den nya koftan men jag var ståndaktig och bestämde mig för att något måste bli klart först. Jag siktade på Barbaflink, men la honom åt sidan när ena armen var klar för jag tyckte det var lite fuskigt att se honom som ett ensamt, färdigt projekt när jag egentligen har satsat på hela familjen. Så istället tog jag raskt itu med väskan med fladdermus på och tänkte att "hej, vad det går undan!" Ända tills jag hade virkat axelremmen nästan klar och insåg att den inte alls blev som jag ville så det var bara att riva upp och börja om. Nu är den rundvirkad, vilket tar mycket längre tid än bara fram och tillbaka, så där brast jag i min planering. Dessutom blev det nog lite för mycket för idag känns det som om min högra armbåge brinner i ett isvattenbad! Hur nu det kan gå till....?


Min Marimekko-väska blev klar och jag är himla nöjd! Den är så fin! Frågan nu är bara vad jag ska sätta för locklås på den. Tänkte slå i svarta tryckknappar först men det är inte så snyggt. Spänne som ska knäppas med hål och prylar är tråkigt att använda och duffelknapp kanske inte riktigt passar. Jag tar tacksamt emot förslag!

Jag är ju ingen superfotograf men det går att se hur den ser ut.
Givetvis måste jag ha en närbild på de snygga spännen min gubbe gjorde till mig. I den här stan är det omöjligt att köpa såna. Tur att han är händig!

Tack för alla kommentarer! Så här i efterhand så känns det nästan som om jag fikade efter beröm och det blev ju lite pinsamt. Min mamma sa när jag var liten att jag borde tänka efter före ibland när jag pratade. Det skulle jag kanske tillämpa på det skrivna ordet också... =) Nu en liten fråga till er: tror ni jag pratar lika mycket?


ps: jag har uppdaterat mina fotoalbum idag hos Flickr och det var precis lika jobbigt som vanligt!

torsdag 17 januari 2008

Nu ser det bättre ut!

Äntligen har jag lyckats att klura ut hur jag ska länka till mina egna mönster för att få det så tjusigt som alla ni andra har! Det tog tid men ibland kan det löna sig att vara systematisk.... =)

Apropå systematisk så har jag gått väldigt systematiskt till väga när jag ännu en gång repat upp Barbapapa... Han såg ut som en vas och inte det ägg som jag ville så för att inte tappa sugen började jag virka på Barbaflink, den blå sonen, så att det kanske skulle vara lättare med proportionerna. Gissa om min högerarmbåge är ledsen på mig idag....

Gubben gjorde klart mina spännen till min väska med Marimekko-framsida igår så idag håller jag mig nog till symaskinen. Vill så gärna ha den klar!

Jag gluttade lite bakåt i mina inlägg och jag måste ju säga - eller skriva - att ordbajseri verkar vara min största konst och förmåga... Himmelen vad mycket ord jag lyckats med redan! Suck!

Läst har jag också gjort de senaste dagarna. Fick en obetvinglig lust att läsa romantik så jag lånade "Stolthet och Fördom" av Jane Austen och den kan jag mycket väl läsa igen! En mysig och varm känsla spred sig i magen i slutet. Fast jag är glad att jag inte levde under början av 1800-talet! Jag tycker nog att livet har lite mer att erbjuda än att "bli gift", eller?

Ska nog hämta garn till en kofta till mig själv idag. Beställde innan jul men tänkte att det gör inget om det tar tid så ekonomin hinner hämta sig efter julklappsfrossandet, men min vän som har försäljningen ville inte att jag skulle behöva vänta längre än nödvändigt. Jag får väl gömma det så att jag inte frestas att börja med den också. Sen får jag väl leva på nudlar som kompensation till familjen resten av månaden. Så smal jag kommer att bli! Hmm....

Jaja, den här dagen blir nog bra den också, så småningom...

onsdag 16 januari 2008

Hej då! säger Filuren

Tyvärr måste Filuren nu lämna mig! Tragiskt men sant.... =(

Han säger adjö då hans kropp behövs till utvecklingen av Barbapapa (det är han som väntar vid sidan om). Inte lätt för en liten stackare att vid så späd ålder gå till "forskning". Jaja, syftet är ju gott.... =)

Jag fick en bild igår av "Hello Kitty"-dockorna som åkte till Skåne. De är jättesöta tillsammans!


Idag har jag varit på besök på Smärtkliniken och det var en trevlig upplevelse! För en gångs skull så var det en läkare som hade tid för en och bra förslag på eventuella åtgärder för att lösa eller åtminstone lindra mina besvär. Dessutom verkade han vara intelligent och det är alltid trevligt att prata med såna människor. Resultatet blir att jag ska få deltaga i en utvärdering och efter det ett 8 veckor långt tränings- och levnadsprojekt. Hoppas bara att Försäkringskassan går med på det. Man ska vara sjukskriven under tiden och det är lite vanskligt för ekonomin eftersom jag är arbetslös och förmodligen får a-kassan som sjukpenningrundande. Hoppas det löser sig till det bästa!

Tack för alla kommentarer på mitt inlägg igår! Jag är fortfarande himla nöjd med min tidningskorg så än så länge har den inte fått byta tyg. När jag kommer hem med saker jag köpt second hand så brukar min katt alltid indikera om det inte är fräscht. Han luktar som en galning och sen krafsar han allt vad han kan på eller runt det nyinköpta om det är sunkigt. Ibland försöker han till och med gömma det under mattor och sånt. Han är ganska söt när han luktar....

Han heter Pyrex, är 3½ år och en nästan kolsvart bondkatt. Helt galen men himla go!

Ha en bra eftermiddag och kväll och handarbeta inte ihjäl er!

tisdag 15 januari 2008

Jag har fått en utmärkelse!

Inte för att jag är ensam om det eller så, men jag blev himla glad så jag måste återgälda den på något vis. Först - tack till Soans Pysselblogg som skickade en till mig! Sen - jag skickar den vidare till de bloggar jag besöker nästan dagligen. Jag rangordnar inte för det kan jag inte, men kika in så får ni också se!
Eva i Halmstad">
Lena L:s blogg
Soans Pysselblogg
Pärlmuddens blogg
och till sist
Dockmammans Stickcafé

Tack Soans för utmärkelsen till mig!

Sen till nåt helt annat. Jag visade min bästa vän början på Barbapappa idag och hon tyckte det var en kanonidé! Det tillsammans med alla positiva omdömen gör att det blir ännu roligare att virka familjen. Men ni får ge er till tåls. Igår repade jag upp botten 3 gånger innan jag blev nöjd så nu är jag bara i höjd med magen än så länge. Men det går framåt!

Min vän och jag gjorde en snabbvisit i en second hand-affär idag och till min lycka hittade jag en ny Lotta-bok som jag inte har och en jättehäftig garnkorg! Egentligen är det nog en tidningskorg men jag kan lägga en mönstertidning i den så att den inte känner sig utanför tillsammans med så många pågående projekt... Visst kan den behöva ett nytt tyg men den är ju så söt!

Nog för idag! Ha en bra tisdagskväll! Själv ska jag slåss med tvättstugan.... suck....

måndag 14 januari 2008

Barbapappa var namnet...

Hej och trevlig måndag på er! Hoppas helgen varit bra. Vi har städat ut julen och promenerat i solen. Visserligen bara fram och tillbaks till vävstugan men ändå! Dessutom hann jag i lördags med att prova ett nytt recept på en thai-inspirerad kyckling-gryta med koriander. Jättegott! Den kommer att hamna på bordet fler gånger.


Min virkade väska är klar. De sista blommorna syddes på i lördagskväll men idag när jag tittar på den så tycker jag att det kanske blev lite stelt så jag får nog virka fler blommor och "slänga" på, eller?


Nästan tre nystan Twins och virknål nummer 6. Gick snabbt att virka och ganska kul modell som man lätt kan ändra på.

Mitt andra helgprojekt är Filuren som jag hittade på Pysselidas sida och som fick mig att tänka på Barbapappa. Här är Filuren, omonterad för det har jag inte hunnit med, och början på Barbapappa. Får väl se vad det blir i slutänden. Jag gör mönstret nerifrån så att jag det inte blir plagiat. Och det får bli två storlekar så att alla barbaungarna blir mindre än pappan. Mamma och flickorna kommer nog att bli en liten utmaning - de har en lite annorlunda utformning på både huvudet och där fötterna ska vara. Men kul är det!


Sen fick jag sån lust att sy en väska! Satt vid symaskinen förra veckan och sydde lakan till tösen och upptäckte hur himla kul det är! Sagt och gjort. Dottern köpte en väska på H&M för nåt år sen som är alldeles utmärkt i storlek så den ritade jag av och klippte till i en bit Marimekko-vaxduk som blev över efter laptop-väskan och ett vanligt svart lite kraftigare tyg. För att få ungefär samma tjocklek på alla delarna så har jag lagt matthalkskydd som mellanlägg där det behövdes. Tyvärr gick orginal-väskan till skolan idag så jag får vänta till ikväll och sy min färdigt. Ska ha i botten och det var lite speciellt så där behöver jag tjuvkika. Sen är det bara locket som ska fast och remmen dit och vips! har jag en ny väska! (igen...)

Jag får trängas med en dator i mitt lilla syhörn. Inte alls angenämt! Som tur är så funkar skärmen alldeles perfekt att hänga saker på. När ingen sitter där...

Jag avslutar med en bild från min kaotiska vävstuga!


Svårt att väva i den här oredan! Frågan är bara vad jag ska göra med allt. Och var jag ska börja...

Ha det bra idag!