lördag 10 mars 2012

Nya drakar

Jag vet, det har slagit över. Men de är ju så söta och jag kan inte låta bli....

Det här är en ny Sören som jag jobbar om mönstret lite på, bla tyckte jag inte riktigt om nosen och huvudet på rosa Sören.

Så här ser baby-Sören ut (utan vingar för de glömde jag).


Nu sitter de och väntar på att få sällskap av en ny baby-Sören, fast han är brun så jag hoppas att han får vara med i gänget... (nu har han fått sina vingar och verkar mycket nöjd!)

Lite nallebjörnsvarning än så länge.


Sen köpte jag ju lite nytt garn på Hemslöjden igår. Jag började sticka en Pyttipanna-sjal men hade bara 50 gram från början. Det är nog inte samma färgbad men jag tänkte sticka kanten på första nystanet och sjalens rätstickning på det andra, då syns det nog inte så mycket om färgbaden skiljer.

Tyvärr har stickningen hamnat lite i skymundan nu när drakarna pockar på uppmärksamhet, men jag har ju nästan hur mycket tid som helst så den hinns med så småningom den också.

Solen skiner ute så jag tog en kort promenad innan. Tyvärr blåser det men det är ganska skönt ändå. Igår när jag långpromenerade så slet jag lite på min ena stortå-led så idag gör det ont när jag går. Det har hållit på ett tag och verkar inte gå över. Undras om det är nån typ av överansträngningsgrej? Det började göra ont när jag började med löpintervall-träning. Inomhus utan skor.... Kanske inte så smart?!

Idag fick min första indikation på att jag går mot tant. Sittande vid köksbordet med kallnande kaffe i koppen, virkandes på en drake och samtidigt lösande Melodikrysset.... Kan bli en spännande framtid! ;)

fredag 9 mars 2012

Dubbel glädje?

Idag promenerade jag till city med the Pixies i öronen. Helt underbart! Termometern visade på +8,5 när jag gick men det var molnigt så jag hade nog kommit halvvägs innan jag fick upp värmen. Men himmelen vad skönt det var!

Jag gick till city (45 min) bara för att köpa lite drakgarn och se om jag kunde hitta bra ögon, men denna staden är helt hopplös! Sveriges 5:e största stad och utbudet (i mångt och mycket) är jämförbart med CityGross. Verkligen jättetråkigt! Visst, man kan beställa det mesta i hobby-prylar på nätet men när man vill ha det direkt så är inte det så kul.

Sen tänkte jag kika efter lite trikå-garn som är himla inne nu, men det fanns inte heller nånstans. Eller, jag glömde kolla på Hemslöjden, men varken Garnverket eller GarnNetto kunde stå till tjänst med det. Jag gick till Ohlsson´s och kollade trikå men det är ju så himla tråkigt att klippa trasor. Speciellt i trikå så det blev inget. Jag får väl ta en tur till Stockholm och HappyColor i Gamla Stan och shoppa lite. Sen, när jag har blivit miljonär.... ;)

Nu snurrar jag på Facebook igen och letar roliga saker samtidigt som jag virkar en ny baby-drake (Sörens lillebror) men jag gör om mönstret för jag tyckte inte det var så bra. Han är inte lika söt i verkligheten som han är på mina dåliga bilder och det vill jag att han ska vara. Får väl se hur han blir....

Ha en bra fredagskväll och ät inte popcorn om du lägger pussel - det blir så konstigt när man förväxlar pusselbitar med popcorn....

torsdag 8 mars 2012

Drakar och glädje...

Gubbens drake väntar på sin andra vinge. Han är stående så han ska kunna sitta på axeln och följa med på äventyr...


Nu är båda drakarna helt klara.


Han som vinkar så fint med vänstertassen har flyttat nu. Han får ett nytt hem hos vakten på Ikano och jag hoppas att han kommer att trivas! (vakten blev jätteglad! det är så kul att ge bort saker när folk blir så glada!)

Nu ska jag raskt virka en lillebror eller två till Sören, det är efterfrågat och jag tror att de också blir väldigt lyckliga i sina nya hem. De vinkar förbi här innan de flyttar.

Jag köpte nya MbyM idag och har läst och läst och läst. Helt klart värd sina 99:- men lite prestationsångest får jag allt. Och en himla sylust! Den tror jag att jag ska försöka ta vara på, det ligger några kilo tyg och väntar...

Ta det lugnt i snögloppet, det är lovat sol i helgen och våren är på väg! Garanterat!

onsdag 7 mars 2012

Frågor och svar

Jag har precis lyssnat på en intervju med LHC:s sportchef i P4 och det var riktigt trevligt att höra någon svara på frågorna! Jag tycker att det mesta som händer i intervjuer är att den tillfrågade svarar "ingen kommentar" och lysande exempel på det hördes i Ekot igår när Tolgfors, försvarministern, blev tillfrågad om vapenfabriken i SaudiArabien. Politiker gör alltid så. Svarar helt uppåt väggarna eller inte alls. Den här trevlige mannen svarade på allt, tom frågan om när ett nyförvärv kommer att presenteras. Jag trodde att han skulle säga: "jag kan inte avslöja något ännu, ni får vänta" och istället sa han: "inom en vecka"!

Mycket trevlig man. Vår nästa stadsminister kanske?

tisdag 6 mars 2012

Sören är ledsen...

Sören är ledsen. När han lekte med de stora drakarna igår kväll och de flög iväg över vardagsrumsbordet så kunde inte Sören följa med. Sören har nämligen inga vingar.

Idag har han suttit först på datorn och sen i stickkorgen och brölat och lipat och skrikit. Jag pratar inte drakiska så det tog ända till nu ikväll innan jag fattade vad han ville.


Eftersom det var helt omöjligt att få något vettigt gjort när han brölade och pockade på uppmärksamhet, så var det bara att plocka fram garn, virknål och vingmönster.


Jag använde mönstret till Cthulhu i "Creepy Cute Chrochet" och han ser ganska nöjd ut när han har fått en vinge. Lite lugnare blev han så det var bara för mig att fortsätta med den andre.


Nu börjar han verka nöjd. Fast det blev ett himla väsen när han fick se stoppnålen! jag var tvungen att hålla för hans ögon samtidigt som jag sydde fast vingarna. Han försökte bita mig två gånger och jag är evigt tacksam för att han har gjort av med tändvätskan tidigare idag för annars kan man bara gissa hur brända mina händer hade varit...

Vad tror ni? Vingarna är ganska små men han är ju fortfarande bara en baby-drake. Jag har lovat honom att vingarna växer när han växer så jag hoppas att det är sant....

måndag 5 mars 2012

Drakar

Jag har virkat drakar. Det var så kul så jag var tvungen att göra flera stycken...

Det här är Sören


Honom hittade jag här: The Constant WIP


De här kommer från Lucy Ravenscar


Mönstret ligger på Ravelry, men hon har en vanlig blogg här. Den stora draken är virkad i Duo från Järbo med virknål nr 5,0 och den lilla i Delight från Drops med virknål nr 2,5.


Sen kunde jag inte hålla mig utan har börjat sticka på en Pyttipanna-sjal från Garnomera i ett garn som jag köpte 50 gram av på Hemslöjden bara för att färgerna var så fina. Hemslöjdens garner är så dyra men i det här fallet var det lite dumt för det blir nog bara början på en sjal och resten får jag sticka med nåt annat garn. Men kul är det och fin blir den (hitintills)