torsdag 15 maj 2008

Det var det det...

Det funkade faktiskt! Att ge sig ut på stan och kolla läget trots bristen på konkurrens! Trodde inte det... Resultatet blev att det finns ingen konkurrens! Bra eller dåligt? Det får framtiden utvisa.

Kunde inte låta bli att köpa lite garn när jag ändå var på stan. Tror det ska bli en virkad kofta. Det blir ingen bild på det idag, kameran åt oåtkomlig för tillfället så när jag väl har tid och möjlighet att använda den så lär det bli många bilder på en gång!

Nu ska jag ägna en timme åt att studera braiga dokument, hemläxa kallas det visst. Och skriva en variant på marknadsundersökningsresultat så här långt.

Det regnar i Linköping nu och det mår både naturen och allergikerna bara bra av. Faktiskt så känns luften lite renare. Ha en bra kväll!

Marknadsundersökningsdags....

Hur gör man en marknadsundersökning när det inte finns någon konkurrens? Och hur får man till statistik över konkurrenter när det är omöjligt att hitta någon? Dessa och många fler frågor ska jag försöka få svar på idag! Jag inbillar mig att det blir jättelätt! =) Och - det värsta av allt - det ska redovisas imorgon! (fast där överdrev jag lite, det enda som ska göras är att visa hur långt jag kommit....)

Jaja, gnäll gnäll. Kursen i sig är väldigt vettig och även om jag läst allt tidigare så känns det inspirerande och givande. Jag var lite orolig för att det bara skulle vara tjatigt men "killarna" som leder kursen är egna företagare med bra livserfarenhet som de gärna delar med sig av. Min största fundering nu är city eller Ikano? Hyfsade arbetstider men mer marknadsföring eller jättelånga arbetsveckor med jämn ström av kunder.

Som ni kanske förstår så hinns det inte med så mycket handarbete för tillfället. Försökte sticka några varv på muddarna i går kväll men jag orkade inte ens räkna efter var i mönstret jag var. Snacka om att tömma batterierna helt! Däremot ligger jag ganska långt i planeringsstadiet för lite sömnad inför sommaren.... Har valt tyger och modeller, lagt alltihop i en hög och klappar på den med jämna mellanrum.... =)

Nej, mot marknadsundersökningsundersökningen! Ska bli spännande och se om det blir något resultat idag!

tisdag 13 maj 2008

Tisdag! (idag har jag koll på dagarna...)

Idag är jag lite mindre trött än igår. Undras om det beror på att jag sov en halvtimme när jag kom hem? Himla skönt!

Igår på kursen gjorde vi något som kallas för "DISC-test", vilket går ut på att lyckas lokalisera sig själv genom sitt beteende. D står för dominant, I för information/kommunikation, S för produktion och C för konstruktivt analyserande. Idag diskuterades det lite var vi kunde tänkas hamna och några av mina kurskompanjoner enades om att jag måste ha hamnat i facket för D! Motiveringen jag fick till det var att jag är en "stringent" person. Å jag som trodde att jag var både snäll och ödmjuk! ;) utom när jag blir arg, förstås! Jaja, jag kanske lär mig något nytt om mig själv?! På gott och ont!

Tänkte egentligen sticka färdigt en mudd ikväll men hjälpte grannen med sin webkamera och det tog en timme trots att vi aldrig fick det att fungera. Dessutom lyckades jag slänga bort en timme på att städa en dator med resultatet att den vägrar starta utan bara går runt och runt och runt.... Tro inte att du kan handskas med Windows! Första budet i datorns värld! (egentligen tycker jag nog inte om datorer...)

Nu är det sängdags och jag har siktat in mig på tandborsten. Watch me now, here I come....