onsdag 9 mars 2011

Bilder, bilder....

Idag blir det bara bilder för hela slanten! Jag hoppas det kan inspirera lite... ;)

Mönsterdetalj av min tröja stickad efter ett av mönstren i Vikingastickning av Elsebeth Lavold. Jag ändrad lite i mönstret så den blev bättre i storlek, och jag har använt nästan 9 hg av Donegal Luxury Tweed från Debbie Bliss.


Tröjan i full storlek. Det är verkligen svårt att fotografera så att det fina flätmönstret syns!


Min varma väst i Sheila Soft från Coats. Tyvärr så flockar garnet av sig hela tiden trots att jag har tvättat den, så jag drar mig för att använda den till nåt annat än svart... Fast varm är den!


Min Pippi-tröja som alla läst om till leda! Den är stickad i yllegarn från Europris och väldigt varm och go'.


Min maskinstickade tröja som jag först stickade, monterade och tvättade och sen insåg att den var mycket för liten, så jag repade upp och stickade om den. Mycket bättre! Garnet är ett från TeeTee och Sirdar som ligger på 400grams nystan och jag använde 1 och lite till. Det svarta garnet är Viola från Garngrossisten.
En sjal virkad i Indiecita. Mönstret hittade jag i Allers nr 47, 2010 och jag använde nästan 6 nystan till den. Den är jättefin, jättestor och alldeles mjuk och väger nästan ingenting. Helt klart ett mönster jag kan använda igen!


Och här är min Filigree Cardigan som blev färdig idag! Jag virkade hela kroppen i Viola och den blev stor som ett hus, så jag började om i Bravo och mycket mindre virknål. Den här är i small och sitter perfekt utanpå en tunn sommarklänning.


Sen har jag en väldigt snäll vän som tyckte att jag kunde behöva lite garn... Fast jag har inte en aning om vad jag ska göra med det så det får stå till sig lite. Tack Maria!


Jag fick beställning på en handarbetsväska modell trädgård så jag sydde en i linne och lakansväv från Ikea. Den är mycket praktisk och jag använder min egen väldigt mycket. Dock tror jag att jag ska sätta tryckknappar i fickorna så att inte sax och sånt ramlar ur så lätt.


Snart är det dags för vårstädning på altan och det här är mitt nya gardintyg. Visst är det fint?!


Och slutligen så kunde jag inte motstå.... Köpte den via nätet från OnOff för 199:- + porto och den passar perfekt till lite stickning och min minidator. Den är gjord för en 15 tums men min är bara 10 tum så jag kan fylla på med lite annat bra och ha!

Hoppas ni har haft en trevlig resa med mina senaste alster! Kram och sov gott!

tisdag 8 mars 2011

Tips och efterlysning....

Idag tänkte jag dela med mig av ett mönstertips! Gå in på Coats&Clarks och hitta massor av snygga mönster! Jag har bara kollat på virkning och där finns ganska mycket, så jag tror nog att det är lika mycket under de andra kategorierna. Där har jag hittat mitt nästa virkprojekt, en kofta virkad på tvären. Jag är snart klar med Filigree Cardigan. Fast den är inte som originalet... Jag har bytt till Bravo-garn och virknål 3,5 och 4,0 och jag minskar ner ärmbredden och gör om längden lite. Annars är den jättefin.... Det första försöket i Viola och virknål nr 6,0 passar en storlek 42-44 och inte mig som är small, och dessutom är den lite lustig i framstycket så det underlättar om man har DD i bh-kupa! Det kanske kommer en bild så småningom.

Och så skulle jag vilja efterlysa lite garn! Är det någon som har 1 nysta eller 2 av ljusgrått Bambino Ull från Coats? Det försvann under 2009 och går inte att beställa längre. Jag ska virka en kofta i rutor och har inte ljusgrått så det räcker! Färgnumret är 0005. Givetvis betalar jag för det, jag blir bara lycklig om någon kan hjälpa mig!

Sen har jag en fundering.... Vi som bor och lever i Sverige tycker ju oftast att vi har det ganska bra, i alla fall jämfört med många andra länder där det är diktatur och liknande. Men - om vi nu har det så fritt, hur kan det då komma sig att vi inte kan sätta in pengar på banken utan att redovisa var de kommer från? Bankerna samarbetar med finansinspektionen och säger att det är för att inte främja ekonomisk brottslighet och inte ge möjlighet att tvätta svarta pengar vita, men ingen tänker på alla de miljontals kronor som hela tiden snurrar i cyberspace!!!
-
Om jag idag betalar fakturor från mitt bankkonto, så dras pengarna omedelbart men det kan ta 2 dagar innan de står som betalda på kontoutdraget. Var är mina pengar då? Och om jag betalar med kort så står oftast beloppet som skyddat på kontoutdraget men även där kan det ta flera dagar innan pengarna väl är betalda till butiken. Hur kan det komma sig?? Vem använder mina pengar under tiden som de snurrar? Vem tjänar pengar på mina pengar? För någon gör ju det, eller hur?! Det är inte bara på film som ekonomisk brottslighet begås av bankpersonal och aktiehandlare.
-
På åttiotalet brukade man säga att "Storebror ser dig" för att staten och Skatteverket hade sån koll på oss. Idag behöver de inte se oss, idag har de spårsändare på allt vi gör som lämnar spår efter sig i luften. Det är kanske dags att sluta klaga och faktiskt försöka göra något som går emot den utveckling som Sverige nu går igenom? Något som inte främjar regeringens klassindelning, utbredningen av fattigSverige och kontrollbehovet över vanliga, enkla arbetande människor? Jag är med!