fredag 27 januari 2012

Tänk om det var sant...

Jag får ideligen majl i min spambox från en avsändare som heter "Loteria Nacional" som säger att jag har vunnit pengar. Idag var det 915 850 euro...

Tänk om det var sant! Vad kul jag skulle ha! Å alla andra runt mig också som skulle få en del av kakan och få åka snålskjuts.

Jag blir alltid förvånad över såna som vinner massor av pengar på Lotto och det enda de gör är köper ny bil och tecknar en sjysst pensionsförsäkring. Visst är det kul att jobba men ännu roligare att resa och shoppa och göra om hemma och flytta och allt annat som man inte måste. Eller?

Ha en bra helg!

torsdag 26 januari 2012

hjälp!!!

Först och främst så behöver jag hjälp med denna j-la spam!!!! Vet ni om att google kan ta bort mitt konto pga inlägg om Viagra och dylikt utan att jag kan göra ett skit? Och att de inte bryr sig om jag anmäler det utan bara säger att jag måste byta lösenord? Kanske inte den bästa blogg-sidan i världen.... Hade jag vetat om det när jag började blogga hade jag valt ett annat ställe, precis som jag inte handlar på Lidl av princip - de ville inte teckna kollektivavtal i Sverige när de började här eftersom kollektivavtalen stred mot deras policy för anställda.

Sen skulle jag behöva hjälp med att identifiera en författare (tror han är finne eller åtminstone har ett finskklingande namn) och hans bok. Jag kommer inte ihåg varken titel eller författarnamn men jag vet att han gavs ut på bakhålls förlag på 90-talet. Den finns inte där längre så jag har kört fast...

Boken är en av de äckligaste jag någonsin har läst! Den handlar om en snubbe som ligger fast i sin säng där han masturberar och ejakulerar inåt varför han blir sjuk och hela hans madrass blir full av maskar och äckliga insekter. Han försöker ta sig upp och ur sängen utan att direkt lyckas, jag tror han är nån typ av prostituerad men jag kommer inte riktigt ihåg. Det är över 20 år sen jag läste boken och det blev bara en gång.... Nu är det nån som vill ha tag i den och jag tänkte hjälpa till vilket inte är så lätt när minnet är så dåligt. Är det nån som har en aning så är jag tacksam för tips.

Å till sist, bara för att. Vad tror ni om att ha Stefan Lövden som tillfällig socialdemokratisk ledare? Om det finns nåt han kan sälja ut så lär han ju göra det... Med tanke på vilka looser-avtal han gick med på med industrin för några år sedan när han sålde en hel yrkeskårs stolthet för ett löfte om att jobben skulle stanna i Sverige vilket de inte gjorde. Att sätta honom på den platsen - kan det bli värre??

måndag 23 januari 2012

Jobbsökeri...

Jag snurrar i gamla jobbsökarmappar och det är helt otroligt hur många jobb jag har sökt sen jag avslutade min ky-utbildning 2003!!! Och så himla många det är som jag har fått ett trevligt "tack, men nej tack..." från. Deprimerande!!!

Och fler blir det. Idag har jag gjort en lista (jag älskar listor!) över vilka jobb jag sökt sen den 1 januari och det blev några stycken. Dessutom har jag skickat ut metrevar till vissa förlag om distansjobb som manusläsare eller liknande. Jag gjorde ett sånt utskick i mars 2007 och jag fick svar från 2 av 9 förlag och ingen respons alls från en av våra gratistidningar. Jag skickade inte till samma förlag idag! ;)

När jag var på besök på vår kära arbetsförmedling förra veckan så fick jag en bibba utskriven med jobb inom min utbildningssfär som inte krävde så mycket erfarenhet. Det var inget som direkt lockade mig - Säljledare Shop in Shop på Mediamarkt i Norrköping, Phone Family-säljare till Ingelsta i Norrköping, Erfaren webbutvecklare till Schoolsoft, Teamleader till Transvoice i Norrköping.

Det sista är som Programmerare/Systemutvecklare på Ides AB och de söker några som är nyutbildade alt snart färdigutbildad systemvetare eller dataingenjör på högskolenivå....

Kan jag säga att jag är nyutbildad när jag aldrig har använt mig av min utbildning på något jobb? Den är ju inte begagnad.... Jag ska skicka mitt CV, det kan ju ändå aldrig bli mer än ett nej, så vad kan jag förlora? Trots allt så vill jag gärna jobba med systemutveckling även om jag inte kan särskilt mycket om det, och programmering är himla kul när jag får det att funka och kan läsa kod.

Håll en tumme!

söndag 22 januari 2012

Sex and the City

Alla som känner mig vet att jag älskar Sex and the City! (och snygga skor...) Och att jag kan se både serien och filmerna om och om igen.

Jag började igår kväll med en ny genomtittning av serien och jag fattar inte att jag har missat det tidigare... Att Carrie är ett fullständigt nöt i Bigs sällskap!! Hon personifierar verkligen kvinnan som inte kan bestämma sig, som aldrig är nöjd och som ställer orimliga krav!

Det sista avsnittet jag orkade se idag var det sista på Säsong 3, cd 1, och här har hon träffat Aidan (möbelsnickaren som ogillar att hon röker!) och tillsammans med honom är hon ju nästan som vem som helst. Inte alls lika dum och korkad och dan som med Big. Så - givetvis - jag funderar nog lika mycket i skriven text som Carrie gör - måste jag ställa frågan: har alla tjejer och kvinnor haft en sån man i sitt liv? En sån som får en att bete sig som en idiot utan något annat i huvudet än att försöka tolka vad mannen egentligen menar istället för att lyssna på vad han säger och höra hans ord? Och fråga direkt när man inte hänger med eller förstår?

Suck! Vem är det som tycker att det motsatta könet är obegripligt?

Vilka enastående livsproblem jag belastar min hjärna med....