lördag 25 februari 2012

Crocodile Stitches

Jag har hittat nåt nytt och annorlunda hos Soans pysselblogg idag. Krokodilmaskor! Eller, jag har sett det förut men aldrig testat att virka, men det har jag nu. Och det är himla kul!

Kolla här för en bra instruktionsvideo: The art of Chrochet by Teresa. Värt att testa och kanske kan bli en fin väskframsida... ;)

Mitt försök ser ut så här
Värt att jobba på lite.

Mitt nya väskmönster framskrider, nu är bara överkanten kvar och så här ser det ut


Har ni fått reklammejl från Garntjänst där man blev erbjuden ett nytt garn till halsduk, 64:- inkl mönster? Bravo Big.


Jag köpte ett nysta för samma pris igår på Ohlsson´s Tyger & Stuvar och var tvungen att testa direkt när jag kom hem. Man stickar på st 10,0 så det går himla fort. Dock är det en nackdel - man ska ha omslag mellan alla maskorna och hur lätt är det inte att glömma det? En liten bit kom jag i alla fall framför Damernas detektivbyrå igår kväll.

Sen började jag på ännu ett projekt igår. En drake som jag hittade här: Lucyravenscar.


Jag var på GarnNetto och letade garn, gick efter färger som skulle passa bra. Tyvärr hittade jag bara ett garn från Drops och jag gillar egentligen inte att köpa deras garner, men ibland får man offra sig för konsten! ;)

Jag ska undersöka vingarna på Ravelry när jag kommer så långt, jag skrev bara ut mönstret som ligger på bloggen. Tyvärr satt jag och somnade lite när jag virkade så jag misstänker att jag får börja om...

Nu ska jag ta en promenad i mina nya promenadskor som jag köpte billigt på Stadiums Outlet. Solen skiner och det är riktigt skönt när man inte är mitt i blåsten.

torsdag 23 februari 2012

Väskor, väskor, väskor...

Nu har jag drabbats igen av väskmani! Ja, jag vet, jag håller på med Dior-väskan, men den tar så lång tid så jag tröttnar emellanåt och vill göra nåt annat. Och igår satt jag mer eller mindre hela dagen vid datorn och surfade och letade jobb och som vanligt snurrade jag på andras bloggar och hittade inspiration. Väskinspiration.....

Den här


hittade jag här

Just one more line...

fast då såg den ut så härJag tror min blir jättefin när den väl är klar. Eller hur?

Idag var jag tvungen att göra ett eget mönster. Det kröp i virkhanden på mig innan jag hittade rätt och fick ihop något att börja med.

Först tänkte jag skriva mönster och göra en ny sån här

men jag hämtade delar av mönstret ur en iransk virkbok och det var så knöligt att hitta rätt så jag bestämde mig för att göra ett helt nytt mönster. Det här


Jag har inte kommit så långt ännu, jag och dottern var tvungna att ta en promenad och köpa ett nytt duschdraperi och lite godis och sånt där trams och sen var vi tvungna att hälsa på huset där jag hade butiken och snacka bort lite tid med trevlige vakten och Ossi och sen när vi kom hem så blev det nagelmålning och godisätning och....

Ni vet hur det är, när det värsta kliet släpper så är det inte så kul att fortsätta för då har man (jag iallafall) redan det färdiga resultatet i huvudet. Modellen blir likadan som den röda jag virkade igår för den är perfekt i stajl och storlek.

Imorgon blir det en runda till city och besök hos optikern. Kanske ska kasta några ögon på bokrean och se om det går att göra några fynd på virkavdelningen. Ha en bra kväll!

onsdag 22 februari 2012

Presenter

En av mina bästa vänner har varit i Iran på besök och kom hem med lite presenter till mig!Jag älskar presenter!


Givetvis kunde jag inte hålla mig så jag började sticka med volanggarnet direkt. Det är väldigt annorlunda de olika som jag hade i butiken så det är jättekul! Återkommer med färdigbild när den är klar. ;)

måndag 20 februari 2012

Garnfundering...

Jag såg att Smycka hade drabbats av ett sånt där uppläggningsproblem som hela tiden sker. Ha för kort tråd när man lägger upp maskor!

Det måste finnas ett bra sätt att räkna ut hur lång ände man behöver. Eller?

Jag läste ett tips på Knitting Daily för länge sen att man skulle vända på det på nåt vis och lägga upp med garnnystanets tråd istället för änden men då går det åt mer garn + att jag tycker att det blir så fult när det slits och jag sen ska sticka med det.

Jag har försökt att ha ungefär 3 gånger så lång ände som det ska bli brett (50 cm framstycke = 150 cm tråd) men den ekvationen funkar inte alltid. Okej om det blir för mycket då kan man ha den att sy ihop med men för lite????

Tål att klura på....