onsdag 23 januari 2008

Lugnet före stormen?

Jag fick börja om på Barbapapa igen... Garnet räckte inte trots två nyanser och att köpa något liknande var omöjligt. Så nya friska tag! Han kommer snart...

Barbazoo's armar är klara, bara att sy fast. Och den vita halsduken med spetsmönster väntar på att få sin riktiga form. Och väskan med pärlfladdermusen ligger hos symaskinen och sover, under tyget som ska bli foder. Det är riktigt lugnt och stilla på att göra-fronten, inget som skriker på uppmärksamhet eller knuffar ut nån annan ur korgen för att själv kunna bre ut sig. Jag kan sitta i soffan med fötterna på golvet för till och med kassarna som brukar klänga runt mina vader har lagt sig till ro. Kanske är det för att alla projekten känner på sig hur trött jag är nu när jag - äntligen - arbetar igen. Och att jag svek dem och började lite försiktigt på nya koftan... skulle bara sticka lite... Jag ska fixa en bild på garnet och mönstret så ni får se! Himla tjusigt!

Sängen kallar! Imorgon blir det möte med projektansvarig och efter det syokonsulenter. Då gäller det att vara skärpt och ge ett bra intryck, inte komma med trådiga påsar under ögonen.

Sov gott!

tisdag 22 januari 2008

Nytt mönster


Näbb/narrtofflor

Stl 42-44 (38-40 om man gillar slappa tofflor...)
Lovikka-garn Eskimo (det går lika bra med andra märken på lovikka)
Virknål nr 8
Masktäthet: 10m * 10 varv = 10*10 cm
Garnåtgång ca 200g

Lägg upp 3lm och forma dem till en ring med 1sm i första lm. Virka runt i ca 10 cm. Markera med en tråd runt sista m så att du kan hålla rätt på var varven börjar.

Nästa varv: virka 2fm i varje m = 6m.
Virka 2 varv fm.
Nästa varv: virka * 1fm, 2fm i nästa m *, upprepa varvet ut = 9m.
Virka 2 varv fm.
Nästa varv: virka * 2fm, 2fm i nästa m *, upprepa varvet ut = 12m.
Virka 1 varv fm.
Nästa varv: virka * 2fm, 2fm i nästa m *, upprepa varvet ut = 16m.
Virka 1 varv fm.
Nästa varv: virka * 2fm, 2fm i nästa m *, upprepa varvet ut = 21m.
Virka 1 varv fm.
Nästa varv: öka 4m jämnt fördelat över varvet = 25m.
Virka fm runt till arbetet mäter ca 28 cm. Dela det nu och virka fram och tillbaka. Delningen blir öppningen på toffeln. Vänd varje varv med 1lm, 1fm i föregående varvs sista m osv. Virka rakt i ca 7cm.

Nästa varv: virka 8fm, minska 2m genom att dra garnet genom nästa m och håll det kvar på virknålen, drag garnet genom nästa m och dra sedan genom de 3m på nålen samtidigt, virka 5fm, minska 2m som innan, virka 8fm.
Minska 2m 2ggr på följande 2 varv på samma sätt som ovan men med mindre maskor mellan minskningarna för varje varv = 13m.
Tag inte av garnet utan virka ihop hälkappan med sm i båda bågarna på sista varvet. Tag av garnet och fäst.

Virka 25fm runt öppningen (1 varv). Dela arbetet och virka 2 trekanter. Minska 1m i var sida på varje varv, vänd med 1lm, hoppa över 1m, virka fm till 2m återstår, hoppa över 1m, 1fm, vänd. Drag garnet genom den sista m.

Virka andra sidan likadant.
Virka 1 varv fm runt trekanterna och öppningen.

Om man vill kan man virka knytband och trä igenom under första varvet runt öppningen. Virka lm till önskad längd, vänd och virka 1fm i varje m.

måndag 21 januari 2008

Helt slut!

GÄSP!!! Fyra timmar på ett nytt jobb och jag kommer hem som en urlakad sill! Visst, det var kul men men... Det märks att det var längesen man gjorde något vettigt! Åkte tur och retur till Kisa och hade givetvis packat ner en virkning att ha i bilen och vad gör jag? glömmer den på bordet! Typiskt! Men jag har ändå fått börja lite smått på Barbazoo så nu testar jag mönstret på riktigt. Tyvärr räcker inte det rosa garnet till Barbapapa så han får bli i två nyanser men jag är ju en så dålig fotograf så det är det nog ingen som kommer att märka.... =) Det ska bli så kul att virka flickorna men jag ska vara stånaktig och ta en figur i taget! Håll ögonen öppna så dyker de upp under veckan.

Nu ska jag stressa iväg på ett styrelsemöte, det är också kul men idag känns det som om jag väldigt gärna skulle stanna hemma. GÄSP!

Här är en som kommer att sova gott inatt...