fredag 28 mars 2008

Fredag igen....

.... och jag kommer osökt att tänka på Noice och Ut i natten! Fredagsvisan kallar vi den hemma. Det tillhör en svunnen tid, det livet, men visst kan man ibland längta tillbaka till ungdomen och den mer bekymmerslösa tiden.

Jag var på anställningsintervju häromdagen. Kul! Nu får jag hålla mig till nästa veckoslut innan jag får något besked. Himla Jobbigt!!!

Fast jag tror jag har bestämt mig nu... Jag är nog gjord för eget företagande trots allt och kan mycket väl tänka mig en deltidstjänst som komplement. Bara att hoppa och ta för givet att fallskärmen fungerar!!

Min kofta som jag började på i januari börjar äntligen närma sig sitt slut. Jag tyckte det var en fiffig grej att sticka både fram- och bakstycke i ett men vilken tid det tar! Ca 7 cm har jag kvar innan avmaskningen och sen är det bara att ta itu med armarna! Jag har en vän som har en syateljé och jag har bestämt mig för att gå till henne några timmar varje förmiddag och sticka och prata, så får hon sällskap och jag får nåt gjort. + att det är ganska skönt att ha lite folk omkring sig. Det var ett tag sen jag kände av sorlet som kan bli i en affär. Bra övning tror jag.... =)

Ha en bra helg!!

onsdag 26 mars 2008

Vilken hund är du?

Hittade ett test hos Smyckas blogg som jag givetvis inte kunde låta bli! Fast jag tror inte att jag gillar resultatet....

Vilken hund är du?

Golden Retriver
Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje. Skulle föremålet den valt att bära vara olämpligt och matte eller husse påpekar detta kan den lätt bli ledsen och stött. Golden retrievern älskar vatten. Enligt rasbeskrivningen ska den vara lydig, intelligent och ha naturlig arbetslust. En golden är en stark hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan.


Hade nog föredragit att få vara en bulldogg:

Bulldoggen är en cool livsnjutare av rang. Den ser tuff ut, men har inte riktigt koll på vilket skrämmande intryck den kan göra på såväl människa som andra hundar. Den börjar aldrig ett slagsmål, det behöver den inte. Tvärtom så förväntar den sig att alla är lika fredliga som sig själv. Bulldoggen lever under devisen "peace, love and understanding annars får du riktiga problem". Skulle den dock mot förmodan hamna i slagsmål är det bara ett som gäller; vinna eller dö. Många skulle nog kalla bulldoggen för den perfekta hunden, lugn och sansad. Den skäller nästan aldrig. Och sist men inte minst, en bulldog älskar att åka bil, tåg, båt eller flyg. Den är lättskött och behöver inte alltför mycket motion.

eller varför inte en Jack Russel?

Jack russel terriern är en alert och livlig hund. Den kräver uppmärksamhet och har ett stort aktiveringsbehov. Den är lättlärd och lär sig ofta tricks snabbt. Älskar att vara utomhus. Jack Russel terriern är en glad, stolt, lojal och intelligent hund, men den kan också vara mycket envis och lite väl självständig. Jack Russel terriern är mycket hund i liten kropp. Ettrigheten och orädslan gör dem ibland aggressiva mot andra hundar och de drar sig heller inte för att utmana mycket större hundar eftersom de har lite problem med sin egen kroppsuppfattning. Den älskar att arbeta, men det måste vara rolig sysselsättning annars blir det trist och tråkigt något som den kompenserar med att hitta på egna aktiviteter som kanske inte alltid uppskattas av matte och husse.

Jaja, testet vet väl bäst.... Klicka här om du vill testa dig:

svt.se

Handledsvärmare med falska flätor

Handledsvärmare med falska flätorGarn: Gold Award från Wendy’s
Storlek: omkrets: ca 16 cm, längd ca 11 cm
Stickor: nr 4
Stickfasthet: 22m = 10 cm

Handledsvärmare, båda stickas lika

Lägg upp 35m och sticka 2 varv slätstickning.
Varv 3 och alla ojämna varv: sticka 3rm, 1omsl, 2rm, drag omsl över de stickade m, upprepa till 5m återstår, 5rm.
Varv 4 och alla jämna varv: am varvet ut.
Sticka till önskad längd. Maska av.

Sy ihop handledsvärmarna, fäst trådarna och prova.

Lycka till!


© Nina BF

tisdag 25 mars 2008

Barbapapa

Här har ett av mina mönster på Barbafamiljen legat. Det är nu borttaget för redigering och iordningställande för försäljning i min garnaffär. Mejla mig om ni är intresserade av att så småningom köpa det!

Mejladressen hittar ni här: http://www.blogger.com/profile/06251550261547022684söndag 23 mars 2008

GLAD PÅSK!!!!

fast lite i efterhand.... Det blir så ibland när inte någon av datorerna är lediga när man själv har tid att sitta ner.

Vilken påsk! Massor av mat, mat och disk efter det! Fast det brukar bli så. Sen min mor gick bort så är vi inte så många som firar helger ihop och det har av någon anledning blivit så att de få som finns kvar kommer till oss. Det är trevligt men himmelen vad mycket jobb det blir! Bara att planera mat som alla äter, rulla köttbullar och handla hem alla gottigheter tar på krafterna. I julas sa jag vid ett väldigt mörkt tillfälle att "nu får det räcka, aldrig mer" men man glömmer så fort. Å så mycket mat som vi lyckades trycka i oss igår! Varför kan man inte slippa bli hungrig några dagar efter ett sånt frosseri? Nöja sig med kaffe och resterna av påskäggen... Mmmm!

Stickat sockar har jag gjort i flygande fläng!!! Min far har nästan slitit ut julklappssockarna så det blev alldeles utmärkt med ett par nya i födelsedagspresent, så det har jag roat mig med att tillverka. Jag tror alltid att det går fortare än det gör så det slutade med att jag stickade som en gnu igår kväll för att hinna färdigt innan sängen, så idag är min vänstertumme lite mör. Hmm! Brodern åkte tillbaks till Skåne idag och då skulle de få följa med i bagaget. Fast pappsen blir nog inte riktigt nöjd! Tidigare har jag stickat i Eskimo och det är ju så himla mjukt och gott men denna gången blev det Trysils lovikka-garn och det är mycket vassare. Fast de kanske håller lite bättre?

Sen har äntligen min 2000:e besökare identifierats!!!!! PÄRLMUDDEN är det som får kika lite extra i brevlådan framöver!! Hjärnan satte direkt igång med funderingar så nu har jag svårt att koncentrera mig på det här... Konstigt...

KRAM alla kycklingar och tack för era påskhälsningar!!

Pip pip