måndag 1 oktober 2012

Österlen o golvvärme i badrummet...

Förra helgen var jag på besök hos mina goda vänner Johanna o Jacob på Österlen i Skåne. De har ett jättemysigt hus med trädgård och en urgullig hund som heter Alba. Ni som har följt min blogg har stiftat bekantskap med dem tidigare. Nu är det ju så att jag är ingen bra fotograf och jag har en ännu sämre kamera, så som vanligt när jag skulle försöka fotografera den urgulliga hunden så blev det så här....och så här....


innan jag till slut lyckades fånga henne när hon stod still. Hon är en Lagotto-hund som är coollugn, tigger nästan aldrig vid  bordet, skäller sällan, blir inte särskilt stissig när det händer nåt och älskar uppmärksamhet. Vilket hon givetvis får! Sötnos!


I trädgården finns det ett litet växthus som vi tillbringade mycket tid i sist jag var på besök, men denna gången hade jag oturen att komma mitt i monsunperioden så vi var hänvisade inomhus vid kaminen. Vilket i och för sig inte ska beklagas för sån lyx  har jag minsann inte hemma! ;)


 Det finns också en hängmatta som jag hade planerat att spendera en del tid i. Det hade nog gått jättebra om jag hade haft ett mycket tjockt regnställ och dessutom ett golfparaply ovanför. Jag tittade på den några gånger men det fick stanna där...

Johanna och Jacob pysslar en del med sin trädgård där landen är smart placerade i drivbänkar. En av dessa bänkar hade helt underbara luktärter! Jag fick med en bukett hem som luktade starkt och gott i vardagsrummet i flera dagar. 


En pumpa mognade perfekt när jag var där så vi åt stekt pumpa med lammkorv från en lokal tillverkare och en underbar pumpa-soppa som jag stal med mig receptet på. En rolig grönsak/frukt som jag definitivt kommer att införliva i matlagningen!


 Till syvende och sist... Golvvärme! Mycket bra att ha på kalla stengolv kom jag underfund med vid hemkomsten. Vi har stengolv i badrummet men utan golvvärme. Det ska jag ändra på nu! Igår började jag virka en matta i trikåtrasor. Jag gjorde bedömningen att det nog blev både enklare och billigare än att ringa en golvfirma och be dem fixa slingor under stenarna.... Vad tror ni?

Ha en bra vecka och glöm inte att dåligt väder är en perfekt ursäkt för innesittande med läsning och handarbete! =o>