fredag 2 mars 2012

Vill nån hjälpa mig att leta?

jag har tappat sugen. Kan inte någon hjälpa mig att hitta den igen?

Nästan 3 timmar la jag på jobbletande i förmiddags och jag kunde inte ens hitta ett jobb som telefonförsäljare! Och det är ändå det som står längst ner på min lista, under både jobb på arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Sen surfade jag och hittade mönster på Barbafamiljen och då sjönk jag lite till. Det är inte mitt mönster men väldigt likt och mitt mönster har jag varit så stolt över men nu känns det bara skrutt.

Kanske ska gå och sova 1 timme och sen låtsas att det är morgon igen så blir det bättre?

Inte ens det här piggade upp någon längre stund.


Suck...

Barbafamiljen...

...jag hittade ett mönster på Barbafamiljen här: Pias Hobby

kanske kan va nåt?

torsdag 1 mars 2012

Nu virkas det!

Mormorsrutor för hela slanten! Jag har surfat en massa och letat snygga rutor, hittade jättemånga på RedHearts sida, så nu har jag fullt i projektmappen och tre nystan Big Verona att virka i.

Än så länge har det blivit en klassisk, en "April Square" och en "Clover Afghan Square" (som sagt - det gick åt mycket tid till surfning...)

Klassisk

April Square
Clover Afghan Square

Jag länkar till mönstren så är det lättare att hitta om det är någon ruta som tilltalar lite extra... ;)

onsdag 29 februari 2012

Nya rutor

Jag snöade in på mormorsrutor igen och tillbringade några timmar med att leta roliga mönster på nätet. Det ena gav det andra och jag kunde inte låta bli att provvirka en ruta ur senaste H&M Magazine var 2012 (sid 36. Det kanske blir en klänning?


Förra sommaren virkade jag två klänningar, en i Brilliant och Cotton-Linen och en i Punto Shine med blommor i olika färger. Nu har jag tillbringat nästan 1 timme med att leta efter foton och det gick ju inte alls bra. Tyvärr missade jag att fotografera dem så ni får ge er till tåls till det är dags att byta ut vintergarderoben (jag tror fortfarande att det finns en och annan som intresserar sig för mina verk.... Optimist - Ja visst!)

Istället får ni en bild på mina två filtar i mormorsrutor som jag också gjorde förra året. Den blå gav jag bort så den reste till Iran, men den ljusa ligger i vår soffa. Det slog mig bara så där en dag att i vårt hem finns det inte många spår av mina handarbeten, inte som det gjorde förr med vävda köksgardiner och vepor i gubba-täcke, så jag bestämde mig för att göra något åt det. Alltså blev det en filt i restgarner (restgarner när man har en garnaffär? skämtar jag?) och så virkade jag ihop alla rutorna på det sista varvet. Det var så himla kul så det blev en till men med bara några färger.


I projekthögen ligger det en kofta i solrosrutor som ska virkas när jag lyckas hitta tillräckligt många snygga gula nyanser i samma garn, en kofta i rutor virkade i baby-ull (jag har nog lyckats göra en och en halv ärm...) och en filt i baby-ull som jag började montera i julas.

Idag tog jag en runda till ICA Maxi och köpte mig 3 nystan BigVerona som jag tänkte prova en massa roliga rutor i. Tanken är väl att alla provrutor så småningom ska kunna bli något fint. ;)

Gubben gjorde en god lasagne till middag så nu ska jag försöka smälta den så jag orkar träna...

Läses imorgon!

Alldeles för mycket i huvudet....

Idag hade jag tänkt att skriva ett inlägg och be alla människor om ursäkt som jag någon gång kan ha sårat med ogenomtänkta kommentarer om övervikt.

Funderade ut alltihop när jag stod i duschen... Jag har äntligen konstaterat hur svårt det är att justera vikten några kilo hit eller dit. Och jag som alltid har trott att det bara handlade om lathet och bekvämlighet...

De 4 kilo som jag la på mig när jag slutade röka vägrar släppa taget om min midja och gör sig jobbigt påminda varje gång jag knyter skorna. Jag har tränat som en lejonrädd gnu det sista halvåret, försökt låta bli godis och chips och promenerar mellan 5000 och 10000 steg varje dag men det gör absolut ingen skillnad! Fan!

Det är precis lika svårt att tappa 4 kilo nu som det var att gå upp 4 kilo när jag hade undervikt. Då funkade det inte med fet mat och nu funkar det inte utan... Och jag vägrar banta! Jag tror på fullaste allvar att man förstör sin kropp med dieter och bananbantningar men det verkar ju funka för vissa så jag fördömer inte längre. Jag är en erfarenhet rikare! (alltid nåt...)

Men, som sagt, jag har för mycket i huvudet idag så det får bli lite till.

Online Stickcafé - mycket dum idé! Jag lyckades efter 3 timmar att virka färdigt 1(!) vinge till draken. All annan tid gick åt till att surfa runt hos olika deltagare, läsa bloggar, leta mönster och inspiration och porrsurfa på adLibris.

Apropå adLibris, idag gick jag förbi biblioteket och lånade "Galen i garn" av Zacke o Hedengren. Smart drag! Jag har varit på väg flera gånger att köpa den bara för att få bläddra i den i lugn och ro men tyckt att det var lite onödigt och hållt tillbaka mig själv. Jag passade samtidigt på att beställa "Restvärme" så jag kan få bläddra lite i den också. Den ligger högt på önskelistan men jag har säkert 2 hyllmeter handarbetsböcker och har svårt att försvara behovet av fler. Nu kan jag ju kolla om den är värd sina pengar. Smart eller hur? Innan jag började med affären lånade jag jättemycket böcker men de sista åren har jag inte haft tid att gå dit och inte utnyttjat möjligheten att skicka dottern, men det ska bli ändring på det nu. Biblioteket nästa!

Tror det får räcka nu... Återkommer om det dyker upp fler livsnödvändiga sanningar som ni måste få ta del av! Kramar

tisdag 28 februari 2012

Stickcafé online

Idag ska jag ge det en chans, online stickcafé på Facebook. Jag sitter ju ändå vid köksbordet och virkar på draken så då kan jag lika gärna delta såtillvida att jag nyfiket kollar vad alla andra gör... Jag är lite emot att lägga ut bilder på Facebook eftersom jag inte riktigt gillar tanken på att ge bort mina bilder hur som helst men det hindrar ju inte att jag kan kolla på alla andras? ;)

Igår väckte jag liv i mitt ravelry-konto. Jag kommer ihåg när jag skulle skaffa det 2008, väntetiden innan man fick komma med var väldigt lång och det var verkligen där man skulle vara för alla andra handarbetsbloggare var där. Sen började jag med affären och ingenting var längre som förut. Idag är det nästan likadant som då. Massor av ledig tid och massor av projekt på gång.

Har ni tänkt på hur stor Stickamera's sida har blivit? Hur mycket som finns där idag med mönsterlänkar och annonser och allt? Den ligger klart i linje med vilken amerikansk sida som helst.

Nu är det drakdags! Jag har öron, ryggtaggar och montering kvar. Om den blir bra ska jag virka en i grönt Duo också. Av någon anledning så har jag så svårt för att ge bort saker jag har gjort om det är första försöket och resultatet blir bra. Det är nog därför som jag har så mycket i lådorna....

måndag 27 februari 2012

Ordboksdags

Jag planerade förra året att de veckor när gubben jobbade natt så skulle jag vara på biblioteket och skriva klart min ordbok. Det gick så där. På 2 månader har jag inte ens öppnat mitt kladdunderlag, ännu mindre skrivit nåt... Nu denna veckan ska det bli ändring på det! Gubben sover i dotterns sovrum och jag har belägrat köket med stickningar, virkningar, dator och Lundell-boken och - givetvis - mitt underlag till min ordbok.

Så, om jag bara kan slita mig från datorn och alla spännande annonser på Platsbanken så ska det bli skriva av! (hoppas jag...)

Vilken måndag! Kram allihop!