lördag 27 mars 2010

Smycka - Jag köpte t-shirten!

Så här ser den ut!
Snygg, va? Jag har haft den på mig hela dagen och måste ju blogga om det! (lite töntvarning, jag vet, men jag kunde inte låta bli!) ;) Jag kombinerade med en liten svart kofta och svarta chinos. Vill ju inte att nån ska tro att jag tror att jag är trendig....

Det har varit modedag på Ikano-huset med modevisning och dylikt och det drog en hel del folk. Kul med tanke på att hela veckan har varit mer än halvdöd och kunderna har lyst med sin frånvaro.

Min nya tröja som jag stickade förra helgen.

Tyvärr växte den 10 cm på längden när jag tvättade den. Jag har fått idén att allt man stickar med lite för stora stickar har en tendens att töja sig vid blockning. Håller nån med? Eller är det jag som behöver en större torkställning?

Det här är Flusi, en liten kompis som snart ska flytta till en annan liten kompis. Visst är han söt?!

Mönstret är gratis från Coats och du hittar det här! Det går bara åt ett nystan pälsgarn så det blir billiga figurer. Det tråkiga är monteringen eftersom de är stickade och innehåller många olika delar. Men söta är de!

Jag stickade ett möss-set till skylten i Fantasi från Järbo.. Jättehärligt garn men drygt arbete att sticka så mycket resår. Det här är det färdiga resultatet.


Här är 2 bilder på capén - evighetsarbetet som jag började på förra våren och trodde i min enfald skulle ta en vecka eller två....


Den är stickad i Brilliant och Brazilia Glitter på stickor 3½ så inte undra på att den tog tid! Fast jag är nöjd med det färdiga resultatet....

Sen till något helt annat!

Läser ni Allers? Brukar ni läsa kåserierna av Ulla? Jag läste i veckans tidning att hon ska sluta!!!! Hemska öde! Jag älskar hennes otvungna berättarstil och läser hennes kåserier med glädje varje vecka och nu är det slut. Visst, det kommer en annan som säkert är lika bra, men ändå! Det tar alltid tid för mig acceptera ersättare. Suck! Alltid är det nåt!

Jag och dottern har sett filmen med Julia Roberts och Richard Gere - Pretty Woman - och hur många gånger jag än ser den så blir jag lika ledsen varje gång hon packar för att lämna honom och lika glad varje gång han klättrar upp för hennes brandstege! Jag tror jag läste för många Harlekin-böcker i unga tonår för någonstans längst inne bor det en obotlig romantiker som fortfarande drömmer ungflicksdrömmar om att bli enlevererad på en vit springare! I det här fallet är det en limousine och jag gillar egentligen inte hästar men det hör inte hit. Det är själva grejen att rida in i solnedgången som jag suktar efter, tror jag.... Sweet dreams are made of....

Nu är det sängdags för mig. Ska försöka ställa fram klockorna så jag slipper få några otrevliga överraskningar i morgon bitti. Håll en tumme för att mitt krampande vänsterben också vill sova! Det har kivats hela kvällen och jag får kramp i tårna bara jag tänker på det. Skit!

Godnatt och sov gott allihop! Hoppas solen lyser på er imorgon!

tisdag 23 mars 2010

Hej igen!

Idag har jag varit duktig! Jag har uppdaterat butikens hemsida! Jag funderar och funderar och helt plötsligt så är det gjort! Å vad skönt det känns efteråt! Inte för att jag har så mycket nyheter att komma med men ändå.... ;)

En ny tröja blev klar idag. Jag hade tråkigt i fredags och ingen lust att sticka på något av alla projekt jag har på gång så jag började på ett nytt istället! I vitt Viola från Garngrossisten och vitt Sorbé från Coats, stickad på stickor nr 15 och ett påhittat mönster i huvudet. Blev riktigt bra och väntar nu bara på en tvätt och torkning. Ni får se bild på den sen.

Apropå ingenting - har ni sett t-shirten på Cubus med texten: "I'm so blogging this!"? Jag tänkte köpa mig en men sen tänkte jag att det faktiskt är falsk marknadsföring... Men snygg är den och ännu har jag inte skrotat den helt!

Är det någon som har testat Lipfinity från Max Factor? Jag föll för reklamen och köpte mig ett häromdagen och j-lar vad det sitter! Hur ska det tvättas bort? Igår försökte jag med ögonrengsöring och efter det ansiktstvätten och ändå hade jag snyggt rosa läppar i morse när jag vaknade! Synd att det inte finns en maskara som är likadan - oborttvättbar - och som man inte behöver fylla på... =) (jag har försökt färga fransarna några gånger men tycker inte det funkar så bra)

Nu när jag är så här duktig så ska jag surfa lite och se vad som har hänt hos mina bloggvänner sen sist. Jag blir väldigt nyfiken när det går för lång tid mellan gångerna.

Ha en bra morgondag och hoppas solen lyser på er!