fredag 4 april 2008

Bloggnörd? inte riktigt va...

Tack Pärlmudden! Jag ÄLSKAR tester!


64%How Addicted to Blogging Are You?Testa dig själv

Koftan är Klar!!!

Äntligen!! Fast först var jag tvungen att sy ihop den fel så att den såg ut som en bolero till en elefant. Och då gjorde jag för en gångs skull som det stod i mönstret... Ibland är det bara jobbigt att ifrågasätta och den här gången lät jag bli. Inte är det kul att sy ihop en kofta två gånger precis.

Men - nu är den klar och ligger på torkställningen för sista putsningen. Nästa vecka kommer det förhoppningsvis en bild som någon kan hjälpa mig att ta i helgen. Den är verkligen jättesnygg och passar perfekt till mina lila skor!

Dessutom har jag äntligen tagit mig i kragen och lämnat mina stövlar till sulning! Köpte dem i slutet av 80-talet, dyra var dem och hade skinnsula. Mycket praktiskt!... De fick ny sula då, men den är så tunn att jag känner allting igenom och det har gjort att stövlarna har fått ligga nerpackade några år. Nu går de en ny vår till mötes och jag kan för en stund lägga ner min hysteriska stöveljakt! Dessa går över knäet om man hjälper dem att sitta uppe och det tycker jag är himla snyggt till klänning. Så nu äntligen kanske klänningarna som jag köpte förra våren i nåt ryck av romantik kan användas. Förstår inte varför man ska vara så korkad när det gäller kombination av kläder.

I en av Doris Lessing-böckerna jag nyss läst så beskrev en kvinna som jobbade som chefredaktör på en damtidning hur hon brukade tillbringa hela söndagen med att se om sin garderob inför arbetsveckan, och hur hon planerade klädseln för varje dag. Jag blev lite imponerad av det där. Tänk vilken energi bara för att se chic ut!

Jag nöjer mig med att varje dag välja jeans och tröja, det är tillräckligt vankelmodigt, det. Idag blir det svart! Som vanligt...

Trevlig helg och hoppas att solen lyser på er!!

torsdag 3 april 2008

Syverkstan är i upplösning!

Jag har försökt städa i min syhörna... Det gick sådär. Först flyttade jag runt allting.Och packade om alla lådor och kassar och allt det där...
Sen insåg jag att jag fick ännu mindre plats så det var bara till att flytta tillbaks allting igen... Nu kanske man kan kalla det för organiserat kaos???Det är inte så lätt att ha världens minsta syhörna och hur många "vill-göra"projekt som helst.... Å då får jag inte glömma lådorna med tyg och garn i källaren, vilket jag gärna gör och köper nytt istället... Nog för att jag skulle vilja ha Vita Villavillekullas pyssel- och syrum! En dröm för trångbodda! Fast jag skulle nog aldrig kunna hålla det så rent och tjusigt... =)


Koftan är klar! Fast inte monterad ännu... Men man kan helt klart se hur tjusig den kommer att bli.... =) Eller?


Ska sy ihop den idag så håll en tumme för att den passar. Det skulle vara himla retligt om den inte blir bra när jag hållt på med den i två månader!


Nu är det dags att ta itu med den här dagen och försöka sticka några blommor som kan hålla gråvädret på avstånd. Det blev en igår som väldigt gärna vill ha en stjälk, och några garnnystan som väntar på uppmärksamhet så sysslolös behöver jag inte vara om jag inte vill.


Huka er för regndropparna!

onsdag 2 april 2008

I natt jag drömde...

att jag hade virkat baby-filtar som blev jättepopulära och som alla ville ha! Tyvärr kan jag inte komma ihåg hur de såg ut... Lite synd kanske...

Blomsterstickningen blev det inget av igår. Fastnade i stickningen till koftan som nu är nästan klar och efter det blev det några timmar vid symaskinen. Det är så himla kul att sy nu när jag inte har gjort det särskilt mycket på sista tiden, så det kliar i fingrarna att få göra klart alla projekt och börja på min vårkavaj.

Något annat som också har fått stå åt sidan är Barbamama! Hon är vid magen men att fortsätta känns omöjligt!!! Förstår inte varför det ska vara så där? Så svårt att få saker klara men så himla lätt att börja på nya? Märkligt.... =)

I stället för att sitta här och läsa bloggar så borde jag... Så slipper jag gnälla sen över att tiden inte räcker till.... =)

Sticka lugnt!

tisdag 1 april 2008

Jaha, vad ska vi göra idag då?

Kanske sticka lite...? Eller beställa lite roliga saker från Garnhärvan? Eller varför inte sy färdigt någon av alla väskor som ligger och skräpar i syhörnan... Jag kan inte bestämma mig så jag får väl börja med en dusch och sen se vad dagen har att erbjuda.

Det är grått ute. Igår var det underbart soligt och enormt skönt när man hamnade i lä. Klart att det inte kunde hålla i sig. Suck!! Bara att sticka en blomma och se om det går att krusa våren... =)

Carpe Diem!

måndag 31 mars 2008

Sticka blommor!

Har ni sett Strumpstickans utmaning? Att sticka blommor och plantera ute för att skynda på våren! Vilken kul idé! Och hon har lagt ut ett mönster med som verkar väldigt enkelt. Klart det ska testas!

Vilken helg! Strålande väder, fungerande bil och solglasögonssol! Kan det bli bättre?

Koftan är klar så när som på ärmarna, jag har börjat på den första. Äntligen sysn det ett ljus i tunneln... =)

Beställde lite nya inspirationsböcker från AdLibris. Stitch n' bitch och amigurumi-virkning. Har bläddrat hela helgen men kan inte bestämma mig för om det var ett smart drag eller ej. Det känns som om allt redan är påhittat och vad man än gör framöver så blir det bara ett plagiat... Jaja, hjulet är ju redan uppfunnet... =)

Nu är det dags för några timmars stickning, sen ska jag söka genom nätet efter roliga jobb.

Ha en bra dag!