lördag 20 februari 2010

OS-mössan 2

Nu är jag klar med mönstret på os-mössan och givetvis får ni ta del av det! Igår kväll tillbringade jag några timmar med dagstidningar framför mig och virkade en mössa som är väldigt lik originalet, om man bortser från att kulörerna inte riktigt stämmer. Jag har inget Eskimo i sortimentet så jag tog vad som fanns. Här kommer mönstret! (släng alla kopior av Trassel Garn & Broderier, för det blir definitivt inte bra med det!)

Garn: Bravo från Schachenmayr/Coats, svart, vitt, gult och blått
Virknål nr 7

Mössan randas så här: 5 gula varv, 3 vita varv, 1 svart varv, 4 blå varv, 4 gula varv, 1 svart varv, 1 vitt varv, 4 blåa varv, och till sist 2 varv fasta maskor som avslutning.

Virka 4lm med gult garn och slut dem till en ring med 1sm i första lm. Virka 8 halvstolpar (hst) runt ringen, avsluta inte varvet utan fortsätt att virka runt hela tiden.
Nästa varv: 2hst i varje hst = 16m.
Nästa varv: 1hst, 2hst i samma m = 24m
Fortsätt öka på samma sätt som ovan fast med 1m mer mellan ökningarna för varje varv till du har 40m, som är lagom till barn, 48m till dam och 48m eller 56m till herr.

Byt färg mitt bak genom att göra det sista genomdraget med den nya färgen. Glöm inte att sno garnet du virkar med runt de garntrådar som följer med på baksidan.

Jag har virkat denna mössa med ljusblått och ljusgult och 56m.


Denna mössa är virkad efter Trassels mönster, men jag slutade på 48m och jag glömde att det skulle vara 3 vita varv i början. Den är nu upprepad och omvirkad med halvstolpar. Mycket bättre!


Använd mönstret hur mycket ni vill! Jag hoppas att det funkar för er också!

2 kommentarer:

Emma sa...

Hej!
Supermysig blogg med mycket inspiration! Vi ska starta syjunta och tänkte börja med OS-mössan (fast i andra färger), men är det den övre eller den undre som ditt mönster gäller för? Övre gissar jag?

Smycka sa...

Jättefina mössor! Tack snälla Nina för att du dela med dig av så många roliga och tokiga mönster! Kramar i massor =o)