söndag 10 april 2011

Fixa idéer...

Adriafil! Nu har jag torskat in på nåt nytt! Fattar inte varför jag ska få så mycket inspiration överalltifrån hela tiden.

De senaste två (tre...?) har jag lyckats virka en filt i mormorsrutor bara för att en kund höll på och vi diskuterade hur man skulle foga samman rutorna på ett enkelt sätt. Min teori om att man kunde virka ihop dem på sista varvet var jag tvungen att testa i verkligheten och det funkade jättebra! Så bra att jag nu håller på med en till....

En virkad tröja i 2-trådigt ullgarn från Kampes.se efter samma mönster som jag virkade min kofta i Stella. Jättefin blev den!

Två volanghalsdukar i tunt mohair och två halsdukar i bandgarn har jag hunnit sticka mellan virkningarna.

Och nu har jag än en gång fått för mig att jag ska virka en klänning! Förra våren föll det på mönsterjakten men nu har jag tagit nya tag och givetvis hittat några inspirerande modeller... Bl a en från Adriafil, Anja, som kanske skulle vara kul att sticka i originalgarn för en gångs skull men det enda jag kan hitta är hos Monstergarn.se. Inte någonstans finns det en återförsäljarlista och på deras hemsida har de bara listat affärer i Storbrittannien av någon konstig anledning? (företaget ligger i Rimini i Italien...)

Egentligen vill jag ha ett mönster på en klänning från 60-talet men jag lyckas inte hitta någon. En ganska enkel modell med knappar fram och fickor, lite städrocksvarning så där. Ingen som vill skicka mig en kopia av nåt gammalt mönster?? Jag betalar gärna en 20:a!

Jag började på en variant från Drops, mönster nr 46-10, idag i ett garn från Jakobsdahl, men den är inte riktigt som jag tänkte från början. Får väl se om den blir färdig eller om det bara blir ett mönster att bygga vidare på.

Njut av solen! Här börjar tussilago att blomma och de första tusenskönorna visar sig. Underbart!

Inga kommentarer: