torsdag 9 februari 2012

Virkning och läsning

Här virkas det! Jag började på Dior-mönstret igår kväll och det såg ut så här:


Nu har jag kommit lite längre och det ser ut så här:

Jag tror att det blir som jag vill så jag virkar och virkar så det värker i axeln, allt för att få se resultatet!

Jag tog en paus i virkningen innan och promenerade runt Skäggetorp, det är ca 4km så det är en lagom promenad. Jag hänger på mig mp3-spelaren och lyssnar på bra musik och filosoferar och det är nästan lite meditativt.

När jag var på styrelsemöte igår kväll hittade jag en bok av Astrid Lindgren - Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult - som handlade om hennes föräldrar och hur de träffades och den har jag aldrig läst så jag lånade den och läste den i morse. Mycket bra och kan klart rekommenderas! Drabbad av läsmasken (och för att jag inte kan virka och läsa samtidigt så då får axeln vila) så tog jag itu med en av alla halvlästa böcker som ligger, "God dag mitt barn!" av Björn Meidal, som är en sammanställning av brev som August Strindberg skrev till sin dotter Anne-Marie och hennes mamma Harriet Bosse.

Jag är ingen August Strindberg-fantast så jag har aldrig läst något av honom frivilligt, men något som slår mig är vilket underbart språk han använde! Nu är inte dessa brev i riktigt original för de är omskrivna till ett modernare språk, men själva ordvalet är i många fall mycket berättande. En av mina favoritförfattare är Ulf Lundell och jag undrar om han har läst mycket Strindberg... Språket och sättet att använda det likna Strindbergs mycket. Jag får nog omvärdera Strindberg och läsa några av hans verk.

Ha en bra eftermiddag och försök att inte frysa ihjäl! Jag vill ha vår!!!!

Inga kommentarer: