måndag 16 april 2012

Inspiration?

Jag har precis läst ett mycket intressant blogginlägg hos Stickigt humör, Gräsänkans helg, som får mig att än en gång fundera på hur litet vårt land är och hur dyrt allting är här.

Den sista tiden har jag tänkt en del på det där, hur annorlunda det är idag mot på 80-talet när det fanns mycket mer personal i butikerna och inom vården och vilken skillnad det var på servicen. Har det verkligen blivit så mycket dyrare med personalkostnader idag mot då att företag inte har råd att ha tillräckligt många anställda eller handlar det bara om ha-begär? Att få tillbaka så mycket som möjligt av varje investerad krona att det inte gör något om människor sliter ut sig fullständigt och aldrig kan leva ett normalt liv efter att ha drabbats av utmattningsdepression?

Många mönsterböcker och tidningar som finns i Sverige idag kommer någonannanstans ifrån, Ottobre är finsk, MbyM har lanserats i Danmark eller Norge innan vi fick chansen, Burda är tysk och bara översätts och likadant är det med många stick- och virkböcker, danskarna är bättre än vi på publicering trots att landet är mycket mindre.

Hur blev det så här? Vad hände med oss egentligen?

Var är den fina, svenska designen för stickade och virkade alster?

Släpp bloggarna loss - det är vår! ;)

Inga kommentarer: