tisdag 21 augusti 2012

Nya tider, nya böcker...

Jaha, där var den slut. De målade grottornas land var nog inte riktigt den läsupplevelse som jag förväntat mig... Förstår inte vad den som hjälper henne att korr-läsa har sysslat med, upprepningar med bara några sidors mellanrum, uppräkningar i listformat (nästan) som sträcker sig över långa stycken osv osv. Visst , det är väl intressant att veta hur kaveldun växer och var och hur man kan använda det och så, men det är  väl ingen lärobok i helande jag har läst? Eller vill hon bara skryta med sina kunskaper och hur mycket tid hon har lagt ner på research?

Jaja, i vilket fall som så är boken slut och det hade inte gjort något om den var 200 sidor kortare, men historien vävs ihop bra och slutar på ett sådant sätt att den är avslutad men kan mycket väl uppföljas med en bok till om hon vill.

Det blev en runda till biblioteket igår för  införskaffning av nytt läsbart och jag travade hem med del 11 och 12 av Janet Evanovich serie "byte" som jag i och för sig har läst tidigare men de är ju så roliga, sen slank Candide av Voltaire, Simon och ekarna av Marianne Fredriksson, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser och sjunde delen, Som ett eko av Diana Gabaldon,  om familjen Frazer och deras tidsresa också ner, så nu klarar jag nog mig veckan ut.... ;) Jag misstänker att jag kan ha läst både Kim Novak och Simon och ekarna tidigare men det gör inget, det är i såna fall omläsningsbara!

Nu är sommarschemat över och ordinarie arbetstider stundar och hur jag ska kunna överleva på den lönen är en gåta så nu är det dags att finkamma arbetsmarknaden igen efter antingen ett komplement eller ett helt nytt jobb. Det tråkiga är bara att skriva ansökningarna! Jag har skrivit så många men ändå finns det aldrig någon att återanvända utan varje tjänst kräver sitt eget presentationsbrev. Så många ord....


Inga kommentarer: