torsdag 28 februari 2008

Översvämmade källarförråd...

...är inget man vill behöva ta itu med! Och ändå är det det jag har gjort hela dagen idag. Och får fortsätta med hela dagen imorgon! Bara för att någon j-a idiot tyckte det var roligt att sätta på en kran som man har behövt specialnyckel för att kunna öppna och sen låtit den stå och rinna några dagar.

10 cm vatten ställer till en del även om det är rent! 30 liter ca har vi fått torka upp idag och då är vi ändå inte färdiga. En hög som fyller badkaret med tyger, garner, kläder och väskor som jag på något vis ska försöka torka i morgon. Väskorna och några knypplade, jättelånga spetsar som min farmor har gjort fick följa med upp och hängas i badrummet. Mitt evighetsprojekt som någon gång ska bli ett virkat överkast hänger också på tork. Sen var det fullt där!

Sonen får sova på dotterns golv några nätter - hans rum fungerar för tillfället för långsamtorkningsplats för 30 böcker som dryper av vatten. Suck! Vilka idioter världen är full av!

Det blev en snabbtur till Ikea igår för inköp av nya lådor och förvaringsmöjligheter till källaren så där gick mina frossa-pengar till syfestivalen - det som finns kvar räcker förhoppningsvis för att stilla den värsta hungern som kan uppstå på lördag.

Och det enda hyresvärden har att tillägga är "ojdå"! Som om de kommer undan utan att få betala för både självrisken hos försäkringsbolaget och den extra kostnad det innebär att ersätta alla kartonger! Om det är något jag är så är det envis! Nu kunde de tänka sig att byta lås i källardörren för det syntes ingen åverkan på den så den som har gjort det har haft källarnyckel. Förmodligen en nyckel som borde lämnats tillbaks för länge sen. Jag ville att de skulle byta lås för ett år sen eftersom vi hade inbrott flera gånger på kort tid men det var inte nödvändigt - man ska ju inte förvara värdefulla saker där! Bara för att ens tyglådor inte är något värda på svarta marknaden så innebär ju inte det att man vill att vem som helst ska kunna riva runt i det.

Usch så för-ad jag är! Bara gnäller! Men skönt känns det nu! Först skälla ut områdesansvarige och sen gnälla lite här. Kanske kan jag sova gott i natt ändå.... =)

Tänk på mig imorgon när jag sliter i tvättstugan, snälla!

5 kommentarer:

Smycka sa...

Jag lider med dig! =o( Inget roligt när sådant händer. Speciellt inte när det gäller affektionsvärde på vissa saker man har. Om man inte skall förvara något i källaren, varför bygger de inte större lägenheter!? *daaa* Om jag bodde närmare hade jag kommit och hjälpt dig! Hoppas att inget blev för förstört och lycka till!

Kram
Ulrica =o)

Ann-Louise sa...

Stackare, vilket slitjobb!
Håller med Ulrica, om jag hade bott närmre hade jag kommit direkt o hjälpt dig!
Om det kan vara till någon tröst kan jag berätta vad mina föräldrar råkade ut för i december.
Mamma hade stått o bakat lusskatter o 7 sorters kakor + matbröd en hel dag. Pappa hade varit på gården där han hjälper till o fått en massa nötkött, sland annat 5 oxfileer.
De fyller frysen med andra ord, o den står i källarförrådet. Dagen efter på morgonen har mamma tvättid. Hon förvarar tvättmedlet i förrådet för att slippa släpa på det. När hon ska hämta det upptäcker hon att hänglåset är sönderklippt. OCH FRYSEN ÄR TÖMD PÅ ALLT DET NYA!
Det slutade med att hyresvärden fick stå för självriske, eftersom flera hyresgäster klagat på att folk som inte har där att göra kan ta sig in pga nycklar på drift, precis som hos er.
Lycka till med röjandet!
Kram Ann-Louise

Inger sa...

Låter inte som något roligt jobb precis.Vi kanske ses i morgon på syfestivalen.Jag kommer att gå omkring med en Linkmaskan kasse.Blå är den.Jag fyller en hel bil och jag vet att det är fler som åker från Linköping.

Dockmamman sa...

Åh! Jag tycker så synd om dig skulle komma på direkten om jag hade haft möjlighet. Fick översvämning en gång i vår källae när det regnade så hemskt ett år och alla pupar var upptagna så vi var en av många som fick ha vår källare fullt av vatten i flera dagar så där rök vår bastu och sedan ett år senare tog åskan huset :-(

Det väldigt svårt för mig nu jag sitter i princip och bara gråter. Min dotter är sjuk så hon är inlagd vill inte säga mer men det är väldigt allvarligt men nu har hon rätt vård Jag funderade varför blir det aldrig nog men man får sina prövningar i livet/Kram

Kram

Eva i Halmstad sa...

Så trist, behöva lägga tid på andras misstag, borde vara förbjudet.
Hoppas du är färdig med det nu och att du får njuta lite av helgen.
Eva.