torsdag 18 februari 2010

OS-mössan...

Har ni provat att virka den? Den var med som mönster i ÖstgötaCorrespondenten (Linköpings dagstidning) idag så jag virkade raskt en i dubbelt Bravo-garn och virknål nr 8. FIASKO om man inte har jättestort huvud och massor av dredlocks!!! 64m var slutresultatet och jag tänkte inte så mycket på det utan bara virkade. Provade när den var nästan klar och jag kan garanterat ha den utanpå hockey-hjälmen!

Jag har inte virkat några mössor denna vintern men jag räknade på några som jag gjorde förra året med virknål 8 och då hade jag 40m, lite skillnad om vi säger så...

Dessutom såg jag på en bild av Björn Ferry att den verkar vara virkad med nedtag i föregående varv, alltså 1 vanlig fm och 1 fm med nedtag i varvet nedanför. Någon som har koll? Jag tar tacksamt emot tips!

Nu ska jag kolla in Soilis blogg, tydligen har hon gjort mumintroll! Mitt blir aldrig klart, sist virkade jag ett ben och sen somnade jag.... Det andra benet och armarna får blir ett senare projekt. =)

Ha de´!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Virkade igår, Eskimå garn och 8-nål och 64 m= jösses minst en basketboll rymdes i den! Repade upp, stannade ökningen vid 48 m och den blev riktigt bra! Dock är blå färgen inte flaggblå...

Ann :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Eva sa...

Det slutade lika här......
Men jag virkade om den och skippade sista ökningen och anv nål nr:7.
En har jag virkat i halvstolpar
och två med fm,den till sonsonen slutade m 48m han är snart 4.
Jag har anv. svenskullgarn.