lördag 27 mars 2010

Smycka - Jag köpte t-shirten!

Så här ser den ut!
Snygg, va? Jag har haft den på mig hela dagen och måste ju blogga om det! (lite töntvarning, jag vet, men jag kunde inte låta bli!) ;) Jag kombinerade med en liten svart kofta och svarta chinos. Vill ju inte att nån ska tro att jag tror att jag är trendig....

Det har varit modedag på Ikano-huset med modevisning och dylikt och det drog en hel del folk. Kul med tanke på att hela veckan har varit mer än halvdöd och kunderna har lyst med sin frånvaro.

Min nya tröja som jag stickade förra helgen.

Tyvärr växte den 10 cm på längden när jag tvättade den. Jag har fått idén att allt man stickar med lite för stora stickar har en tendens att töja sig vid blockning. Håller nån med? Eller är det jag som behöver en större torkställning?

Det här är Flusi, en liten kompis som snart ska flytta till en annan liten kompis. Visst är han söt?!

Mönstret är gratis från Coats och du hittar det här! Det går bara åt ett nystan pälsgarn så det blir billiga figurer. Det tråkiga är monteringen eftersom de är stickade och innehåller många olika delar. Men söta är de!

Jag stickade ett möss-set till skylten i Fantasi från Järbo.. Jättehärligt garn men drygt arbete att sticka så mycket resår. Det här är det färdiga resultatet.


Här är 2 bilder på capén - evighetsarbetet som jag började på förra våren och trodde i min enfald skulle ta en vecka eller två....


Den är stickad i Brilliant och Brazilia Glitter på stickor 3½ så inte undra på att den tog tid! Fast jag är nöjd med det färdiga resultatet....

Sen till något helt annat!

Läser ni Allers? Brukar ni läsa kåserierna av Ulla? Jag läste i veckans tidning att hon ska sluta!!!! Hemska öde! Jag älskar hennes otvungna berättarstil och läser hennes kåserier med glädje varje vecka och nu är det slut. Visst, det kommer en annan som säkert är lika bra, men ändå! Det tar alltid tid för mig acceptera ersättare. Suck! Alltid är det nåt!

Jag och dottern har sett filmen med Julia Roberts och Richard Gere - Pretty Woman - och hur många gånger jag än ser den så blir jag lika ledsen varje gång hon packar för att lämna honom och lika glad varje gång han klättrar upp för hennes brandstege! Jag tror jag läste för många Harlekin-böcker i unga tonår för någonstans längst inne bor det en obotlig romantiker som fortfarande drömmer ungflicksdrömmar om att bli enlevererad på en vit springare! I det här fallet är det en limousine och jag gillar egentligen inte hästar men det hör inte hit. Det är själva grejen att rida in i solnedgången som jag suktar efter, tror jag.... Sweet dreams are made of....

Nu är det sängdags för mig. Ska försöka ställa fram klockorna så jag slipper få några otrevliga överraskningar i morgon bitti. Håll en tumme för att mitt krampande vänsterben också vill sova! Det har kivats hela kvällen och jag får kramp i tårna bara jag tänker på det. Skit!

Godnatt och sov gott allihop! Hoppas solen lyser på er imorgon!

2 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Vilken läcker t-shirt!
Och vad mycket fint du gjort!
Hoppas du fick sova gott!
KRAM

Monica Hansen sa...

Häftig T-shirt!