måndag 5 november 2012

Halsont och hemmahelg

Denna helgen har passerat i lugnets tecken. Med en begynnande förkylning och halsont så tyckte jag det var bäst att låta en ledig helg vara ledig. Mycket hemmatid och ensamtid som jag har använt till att klippa och nästan sy en klänning, mönsterändringar, läst Grisfesten av Leif GW Persson och lyssnat på musik. Och ätit förstås! Mums!Det här är min nästan färdiga klänning. Jag har utgått från ett gammalt Stil-mönster men inte gjort den lika figursydd. Tyget är ett tråkigt grått som en gång inhandlats på Ohlsson's, men fallet är så snyggt så det passar perfekt. (den observante ser att jag har skippat insnitten - en eftergift till för mycket kakor!)


Det här tyget ska bli en likadan, nu när alla ändringar är gjorda och mönstret omritat. För 25 år sedan var halva min garderob i märkliga gardintyger, men efterhand har jag blivit lite gråare och lite äldre och därför också mindre färgglad, men just den här biten skulle passa så perfekt! =o>


Jag har försökt att ställa i ordning min syhörna men än så länge är det lite provisoriskt. Det funkar dock och jag tror nog att det räcker till ett tag. Däremot måste jag göra något av väggen bakom för den är fruktansvärt ful! De som bodde här innan hade förkärlek för vägghängda grejor och det är ju helt okej, det värsta är alla fula hål som mycket provisoriskt har lagats med silikon. Usch!

Jag brukar lyssna på Edith Piaf när jag sitter vid symaskinen men den här gången har jag frångått mina vanor och lyssnat dels på ett lokalt bands, Sam's, första skiva (Jättebra!) och dels igenom Lasse Winnerbäcks skivor från starten till 2009. Och jag tror jag är kär! I en textförfattare! Inte i honom personligen utan i den känsla som han så vackert förmedlar med sin musik. Jag förstår inte riktigt varför vi svenskar är så benägna att leta bra musik utomlands när vi har så mycket hemma? Först och främst min största idol, Ulf Lundell; men sen alla dessa sing- and songwriters som är så underbara! Visst är Johnny Cash och Bob Dylan oslagbara men vi kan ju faktiskt kolla runt här och hitta minst lika bra musiker.

Jag avslutar med en länk till en av Winnerbäcks tidiga låtar, "Pacemaker" från skivan "Med solen i ögonen", lyssna och njut!

Pacemaker


2 kommentarer:

Lina Fransson sa...

sötmamma!

eddy sa...

hej. kul att du gillade mina sockor. mönstret finns att ladda ner utan kostnad på ravelry =) kram eddy