onsdag 22 maj 2013

Vad har man för färg på skorna till marinblå klänning?


Nu är min fina blus klar! Mönstret jag har använt är ett från 60-talet och tyget fick jag av en herre i Överum som roade sig med att köpa gamla grejor och dödsbon och hade fått tag i det från en sömmerska. Säkert från samma tid. 


Det här tyget kommer från samma herre och är tänkt till en klänning till sonens student. Den stora frågan är bara - vad ska jag ha för färg på skorna? Jag tror jag ska ha vit kofta till, men det beror ju på vädret. Jag har ingen vit väska så då blir jag lite vankelmodig. Tips mottags gärna!!!


En av väskorna som jag började på i vintras har blivit klar. Tyget är himla snyggt! 


Min zigzagfilt är också färdig! Om jag ska ha den till överkast behöver jag virka på ca 30 cm men den väger över kilot så jag kan inte bestämma mig för om jag ska köpa mer garn och virka vidare eller ej. Den får ligga till sig i soffan ett tag.


Detaljbild.

Idag ska jag roa mig med att virka en ängel till någon som betyder mycket för mig. Mönstret hittade jag här hos Virkelivirkan. Hoppas den blir fin!

Njut av dagen och le mot främlingar!


3 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Jäklar vilken snygg väska!! om du ledsnar på den så vet du vem som gärna "ärver" den. ;)
Tycker du kan ha antingen vita eller mörkblå skor. Snyggt vilket som. :) Antar att det inte var till någon större hjälp, men ändock...
Hoppas allt är bra med dig för övrigt. Här är allt bara fint.
Kram kram

Anonym sa...

Vad fin zigzagfilten blev! Om du tröttnar på den så passar den perfekt här i min soffa.

kram Johanna

Anonym sa...

Fick du några tips om skorna? Själv skulle jag nog välja röda accessoarer .. Hatt, skor och ev väska .. väskan kan vara mörkblå om den inte är för uppseendeväckande. Snygg "blåsa" i alla fall ..