fredag 23 augusti 2013

Nytt från stickhörnan

Mina projekt som jag berättade om i början av augusti går det inte så bra med... Tre afrikanska blommor och en blomma i irländsk spetsvirkning har det blivit - kanske inte så kreativt precis?

Men - en ny halsduk har jag stickat istället! Fick inspiration när jag var i Skåne och min vän hade köpt lingarn på Ullcentrum på Öland till en halsduk med tappade maskor så i Helsingborg hos Tant Thea köpte jag likadant garn i grönt och nu är den klar. Visst är den fin? =)Lite problem med färgåtergivningen som vanligt men det är en jättesnygg grön, lite ljus militärgrön. Under halsduken hänger en påbörjad klänning i prinsess-skärning i viskose. Jag förstorade mitt mönster lite för mycket så den blev väldigt stor vid knappkanten fram. Nu får den hänga till sig tills jag orkar fixa den. Nästa sommar kanske....


Inget avancerat mönster men kul att sticka! Jag gjorde av med 60 gram garn och då är den 2 meter lång.


Tyget ska bli en blus i 60-tals stil. Det köpte jag för 30:- i Helsingör. Tyvärr hittade jag ingen garnaffär i Danmark, den som jag besökte för två år sen hade antingen flyttat eller stängt ner och jag tyckte det var lite för jobbigt att fråga mig fram så jag fick nöja mig med lite tyg. Och lite alkohol förstås! Åker man till Danmark så gör man!

Inga kommentarer: