torsdag 1 augusti 2013

Afrikanska blommor och irländsk spetsvirkning

Hej och trevlig augusti!

Jag har lite nya projekt på gång! Dels tänker jag äntligen börja virka Vicke-Viras väska i afrikanska blomrutor som jag vann mönster på i april förra året (tror jag!) och dels tänker jag ge mig på irländsk spetsvirkning!

Jag virkar helst efter diagram numera, tycker det tar så lång tid att läsa mönster och det är så lätt att tappa bort sig, men diagram på den afrikanska blomman finns inte så med hjälp av den Heidi Bears tutorial så har jag virkat min första blomma och "ritat" ett diagram till nästa.


Inte världens snyggaste diagram men jag kan läsa det! Jag drömmer fortfarande om att göra det ultimata programmet för diagram-ritning i datorn men jag får väl nöja mig med de som finns att köpa och börja spara...

Sjalen i irländsk virkning kommer från Interweave Crochet-tidningen. Enligt den sista delen i höst-numret 2012 står det att man ska kunna hitta de sista delarna på nätet men jag har tillbringat två timmar med att leta och inte hittat något mer än mönster att köpa! Sånt gör mig jätteirriterad!Någon som har tips som vill dela med sig? Jag har mejlat tidningen om problemet så förhoppningsvis löser det sig.

Jag har semester nu och en vecka till och det är så skönt att inte behöva gå till macken!!! Så här fort vet jag inte om jag tröttnat på ett jobb tidigare men det är så tråkigt med all städning och diskning för snabbmatens skull och det där med kundkontakter är något som förhoppningsvis hinns med - inte därför jag jobbar i butik precis! Jag har börjat se mig om efter nåt annat men inte hittat nåt än, men det löser sig. Så småningom.... ;)

Nästa vecka bär det av till Skåne! Först några dagar på Österlen hos goda vänner och sen en mini-semester i Helsingborg. Jag tror det blir första gången som jag åker till Helsingborg ensam sen jag flyttade därifrån 1991 så det ska bli lite spännande! Jag har bokat ett billigt vandrarhem som ligger ganska centralt och med det som utgångspunkt ska jag göra stan. Givetvis blir det också en tura till Helsingör med öl på torget och stros på gågatan. Det ska bli så skönt! SEMESTER!!!!

Njut av solen och klaga inte om det regnar nån dag -  det är perfekt att sitta inne och läsa och virka när regnet strilar ner för fönstret!

Inga kommentarer: