torsdag 15 maj 2008

Marknadsundersökningsdags....

Hur gör man en marknadsundersökning när det inte finns någon konkurrens? Och hur får man till statistik över konkurrenter när det är omöjligt att hitta någon? Dessa och många fler frågor ska jag försöka få svar på idag! Jag inbillar mig att det blir jättelätt! =) Och - det värsta av allt - det ska redovisas imorgon! (fast där överdrev jag lite, det enda som ska göras är att visa hur långt jag kommit....)

Jaja, gnäll gnäll. Kursen i sig är väldigt vettig och även om jag läst allt tidigare så känns det inspirerande och givande. Jag var lite orolig för att det bara skulle vara tjatigt men "killarna" som leder kursen är egna företagare med bra livserfarenhet som de gärna delar med sig av. Min största fundering nu är city eller Ikano? Hyfsade arbetstider men mer marknadsföring eller jättelånga arbetsveckor med jämn ström av kunder.

Som ni kanske förstår så hinns det inte med så mycket handarbete för tillfället. Försökte sticka några varv på muddarna i går kväll men jag orkade inte ens räkna efter var i mönstret jag var. Snacka om att tömma batterierna helt! Däremot ligger jag ganska långt i planeringsstadiet för lite sömnad inför sommaren.... Har valt tyger och modeller, lagt alltihop i en hög och klappar på den med jämna mellanrum.... =)

Nej, mot marknadsundersökningsundersökningen! Ska bli spännande och se om det blir något resultat idag!

1 kommentar:

Charlotte sa...

Jag gick en förtagarkurs på komvux för x antal år sedan och vi fick göra en marknadsunudersökning bland klasskamraterna, det var nog inte det precis det bästa men vi lärde oss i alla fall. Lite synd att jag minns så lite av den kursen/kurserna men vi "öppnade på pappret" en pannkaksresturang. Om ni startar företag på låssas i er kurs också, får ni också skriva på papper att ni i framtiden inte får utnyttja det dvs öppna företaget på riktigt? Det fick vi, och alla papper som vi hade gjort gemmensamt var det en kursare som la beslag på. Hoppas du har det bra! Och du jag ville inte alls bli av med dig i min blogg, du är så välkommen!! Mitt svar låg det en hel del ironi i eller vad jag ska säga.