måndag 12 mars 2012

Brun drake och klara väskor

Igår när axeln inte funkade så satte jag mig vid symaskinen istället och sydde foder till mina virkade väskor. Axelremmen är gjord av ripsband som jag vikt på mitten och sytt ihop och sen fäst med D-ringar. Jag ville ha dem justerbara men det är så svårt att hitta rätt grejor i stan.

Jag är väldigt nöjd med resultatet, speciellt med den vita eftersom jag har gjort det mönstret själv! ;)


Den röda är inte dum heller, den hittade jag mönster till här: Just one more line


Trots axeln igår så gjorde jag klart den lilla bruna baby-draken. Han blev verkligen jättesöt och enda anledningen till att han är fotograferad med gubbens är för färgens skull, det är lättare att jämföra så här.


Annars var det smart med bokläsning, jag ska ägna mig åt det idag efter min dagliga promenad. Jag har redan hunnit städa lite i garderoben och prova igenom alla mina byxor. 18 par fick stryka på foten, visserligen åker 15 par ner i källaren i väntan på beach 2012 men ändå!

2 kommentarer:

Anonym sa...

HEj!

Letade efter väskmönster och kom till din sida och såg den röda väska som var väldigt fin, du har möjligtvis inte det mönstret på svenska. Jag har inte virkat mycket och inte på flera år så är den svår att göra för en nybörjare??

MVH
Ulrika

Nina BF sa...

Hej Ulrika, jag har ingen översättning på väskmönstret eftersom jag hittade det på nätet, men du kan hitta det här: http://shortylamcrochet.blogspot.se/2006/11/nordstrom-hobo-bag.html
och det är inte så svårt att följa eftersom bilderna är så klara. om jag hinner i helgen kan jag kanske översätta det till dig, men jag vill ha din mejl så jag kan skicka det till dig och inte låta det ligga öppet på nätet. Och nej, den är inte svår att virka! =o>