fredag 18 januari 2008

Måste man ha rubrik?

Jag har hittat ännu en sida för oss virkgalningar! (tack till Flia på Broderi o Handarbetsforum för tipset!) Och om jag har fattat det rätt så är det gratis mönster för nedladdning. Dock är dem på amerikanska men det funkar kanske ändå? Kolla här: The Crochet Dude. Om man rullar ner en bit på sidan så finns det en punkt till höger som heter "Custom Tapestries", klicka där och kom vidare till "Lulu", långt ner på den sidan i sin tur finns det lite mönster som är gratis. Jag föll för en väska - givetvis - och har tagit hem mönstret som heter "Chic on the Halfshell" som ser himla kul ut. Fast jag tänker inte skriva ut det förrän tidigast om tre veckor, annars vet jag precis hur det blir - virka, virka, virka, bara prova lite....

Igår kväll städade jag lite bland garnerna (igen!) och konstaterade att jag har garninköpsförbud fram till sommaren. Och jag får inte börja på nåt nytt förrän nåt gammalt är avslutat! Hur ska det gå till? Är det nån som har några tips? Det kliade lite i fingrarna att få börja med den nya koftan men jag var ståndaktig och bestämde mig för att något måste bli klart först. Jag siktade på Barbaflink, men la honom åt sidan när ena armen var klar för jag tyckte det var lite fuskigt att se honom som ett ensamt, färdigt projekt när jag egentligen har satsat på hela familjen. Så istället tog jag raskt itu med väskan med fladdermus på och tänkte att "hej, vad det går undan!" Ända tills jag hade virkat axelremmen nästan klar och insåg att den inte alls blev som jag ville så det var bara att riva upp och börja om. Nu är den rundvirkad, vilket tar mycket längre tid än bara fram och tillbaka, så där brast jag i min planering. Dessutom blev det nog lite för mycket för idag känns det som om min högra armbåge brinner i ett isvattenbad! Hur nu det kan gå till....?


Min Marimekko-väska blev klar och jag är himla nöjd! Den är så fin! Frågan nu är bara vad jag ska sätta för locklås på den. Tänkte slå i svarta tryckknappar först men det är inte så snyggt. Spänne som ska knäppas med hål och prylar är tråkigt att använda och duffelknapp kanske inte riktigt passar. Jag tar tacksamt emot förslag!

Jag är ju ingen superfotograf men det går att se hur den ser ut.
Givetvis måste jag ha en närbild på de snygga spännen min gubbe gjorde till mig. I den här stan är det omöjligt att köpa såna. Tur att han är händig!

Tack för alla kommentarer! Så här i efterhand så känns det nästan som om jag fikade efter beröm och det blev ju lite pinsamt. Min mamma sa när jag var liten att jag borde tänka efter före ibland när jag pratade. Det skulle jag kanske tillämpa på det skrivna ordet också... =) Nu en liten fråga till er: tror ni jag pratar lika mycket?


ps: jag har uppdaterat mina fotoalbum idag hos Flickr och det var precis lika jobbigt som vanligt!

3 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Åh, vad mysig väskan blev! Jag blir sotis på dig som kan komma överens med en symaskin!
Min dotter har kardborreband som locklås på en väska, det är väldigt smidigt o bra. Vad tror du?
Ha en bra helg! Och lycka till med armbågen. Har du testat orudis salva? Det är inflammationshämmande.
Kram Pärlmudden

Soili sa...

Jag tycker inte att du"pratar"för mycke.Det finns ju ett liv runt stickningen också.Det är trevligt att läsa övriga funderingar också.Det där med garnköp...suck...känner så väl igen det.Marimekkoväskan är jättetjusig.Axlar och armbågar tar stryk när man är stcik/virkholister.Jag har haft jätteproblem,klarar mej genom att göra avbrott,ofta,ofta,lite axeljymppa,och så Zon eller Voltarengél,Hmm..vad gör man inte för att få syssla med det man gillar mest*ler*hoppas din armbåge blir bättre.

DOCKMAMMAN sa...

Inte pratar du för mycket, vad gör jag då!?
Nä man ska nog prata mer än stickning för man vill ju veta lite om annat med.

Vad du är duktig som kan sticka, sy och virka jag kan bara sticka och tova, lärde mig somras att virka och började med en jättestor matta men den ska bli färdig den med...

Garnköpen det är mycket men man kan inte låta bli, i förrgår var det hit en tjej från Strömsund och handlade garn för 1000kr det tyckte jag var jätteroligt att någon ända från Strömsund kom...

Har tyvärr inget förslag till väskan/Kram Dockmamman